Strona główna PrzepisyDietaWegańskaZIEMNIACZANE PYZY z pieczarkami (wegańskie)

ZIEMNIACZANE PYZY z pieczarkami (wegańskie)

podpis: Monika Jerzak
0 min (czas czytania)

Ziemniaczane pyzy to bardzo dobry sposób na wykorzystanie ugotowanych ziemniaków z poprzedniego dnia. Wystarczy dodać mąkę ziemniaczaną, wodę oraz zrobić ulubiony farsz. Dla mnie najlepsze są pieczarki podsmażone z cebulką i przyprawami. Zapraszam do obejrzenia krótkiego video-przepisu 🙂

Ziemniaczane pyzy z pieczarkami

Drukuj
Proporcje na: 4 porcje
Wartości odżywcze: 200 kalorie: 20 grams tłuszcz:
Ocena: 5.0/5
( 4 głos/y )

składniki

  • 500 g ugotowanych ziemniaków
  • ok. 200 g mąki ziemniaczanej
  • ok. 150 ml wody
  • farsz - pieczarki, cebula, przyprawy (sól, pieprz, majeranek, curry)

przygotowanie

Przygotowanie przepisu przedstawiłam na filmiku powyżej 🙂

Wypróbowałeś ten przepis?
Podziel się efektem i oznacz mnie na Instagramie @viagustopl

Sprawdź inne przepisy na dania główne – klik.

Bądź na bieżąco – odwiedź social media bloga:

Sprawdź najnowsze przepisy

Te artykuły również mogą Ci się spodobać: