Ziemniaczane pyzy to bardzo dobry sposób na wykorzystanie ugotowanych ziemniaków z poprzedniego dnia. Wystarczy dodać mąkę ziemniaczaną, wodę oraz zrobić ulubiony farsz. Dla mnie najlepsze są pieczarki podsmażone z cebulką i przyprawami. Zapraszam do obejrzenia krótkiego video-przepisu 🙂

składniki
- 500 g ugotowanych ziemniaków
- ok. 200 g mąki ziemniaczanej
- ok. 150 ml wody
- farsz – pieczarki, cebula, przyprawy (sól, pieprz, majeranek, curry)
przygotowanie
Przygotowanie przepisu przedstawiłam na filmiku powyżej 🙂
Sprawdź inne przepisy na dania główne – klik.
Bądź na bieżąco – odwiedź social media bloga:
Sprawdź najnowsze przepisy
- Pomysły na ciasta bez jajek – AŻ 20 PRZEPISÓW
- Sałatka jarzynowa warstwowa
- Surówka do obiadu z cukinii, papryki, marchewki i ogórka
- Szybka kolacja na ciepło – 20 przepisów
- Co zrobić z pieczarek? Ponad 20 przepisów z pieczarkami!
- CIASTO GIOTTO – ciasto z orzechami laskowymi