5,9tys.
Ziemniaczane pyzy to bardzo dobry sposób na wykorzystanie ugotowanych ziemniaków z poprzedniego dnia. Wystarczy dodać mąkę ziemniaczaną, wodę oraz zrobić ulubiony farsz. Dla mnie najlepsze są pieczarki podsmażone z cebulką i przyprawami. Zapraszam do obejrzenia krótkiego video-przepisu 🙂
składniki
- 500 g ugotowanych ziemniaków
- ok. 200 g mąki ziemniaczanej
- ok. 150 ml wody
- farsz - pieczarki, cebula, przyprawy (sól, pieprz, majeranek, curry)
przygotowanie
Przygotowanie przepisu przedstawiłam na filmiku powyżej 🙂
Wypróbowałeś ten przepis?
Podziel się efektem i oznacz mnie na Instagramie @viagustopl
Sprawdź inne przepisy na dania główne – klik.
Bądź na bieżąco – odwiedź social media bloga:
Sprawdź najnowsze przepisy
- Lekkie sałatki na imprezy (10 przepisów)

- Mój sprawdzony przepis na kluski śląskie

- Sałatka z czerwoną fasolą z orzechami

- 5 przepisów na najlepsze zupy na zimę

- Cudowny sernik Kinder Country

- Prosta zupa z boczniaków
