Przedstawiam Wam przepis na żelko-pianki z kandyzowanym ananasem! Do ich stworzenia zainspirowały mnie produkty ze sklepu Soul-Farm. Bazą żelków jest sok oraz orzechy nerkowca. Zapraszam do obejrzenia przepisu 🙂
Link do sklepu, w którym znajdziecie składniki i wiele innych ciekawych produktów: https://www.soul-farm.pl/

składniki
- 150 g orzechów nerkowca
- 500 ml soku dobrej jakości, u mnie ananasowy
- 4 łyżeczki agaru
- 1 łyżka erytolu lub innego słodzika
- 150 ananasa kandyzowanego
przygotowanie
- Orzechy nerkowca zalej ciepłą wodą i odstaw na 20 minut. Po tym czasie odlej wodę i całość zmiel lub zblenduj na gładką masę.
- Sok podgrzej. Agar rozpuść w kilku łyżkach ciepłej wody. Gotową mieszankę dodaj do soku. Składniki te wymieszaj i gotuj przez 5 minut. Po tym czasie zdejmij z ognia i wymieszaj z wcześniej zmielonymi orzechami nerkowca. Całość wylej na formę lub wybranego pojemnika. Zależnie od wielkości formy uzyskasz różną grubość żelko-pianek.
- Po wylaniu masy rozsyp na jej powierzchni kandyzowanego ananasa. Następnie odstaw do stężenia (około 3 godziny). Po tym czasie wyciągnij z formy i pokrój na mniejsze kawałki.
- Przechowuj w lodówce.
Sprawdź inne przepisy na desery – klik.
Bądź na bieżąco – odwiedź social media bloga:
Sprawdź najnowsze przepisy
- Sałatka jarzynowa warstwowa
- Surówka do obiadu z cukinii, papryki, marchewki i ogórka
- Szybka kolacja na ciepło – 20 przepisów
- Co zrobić z pieczarek? Ponad 20 przepisów z pieczarkami!
- CIASTO GIOTTO – ciasto z orzechami laskowymi
- Najlepszy przepis na ciasto do pizzy włoskiej!