Tym razem pragnę pokazać Wam wykonanie musli z ekspandowanej quinoy. Kluczowym składnikiem są także maliny, które dodają cudownego smaku oraz zapachu, a przede wszystkim pozytywnych składników, biorąc pod uwagę właściwości malin. Składniki, które ujrzycie poniżej możecie swobodnie zmieniać – zarówno ilość, jak i rodzaj – wybierzcie to, co lubicie 🙂 Przygotowanie musli to tylko wymieszanie wszystkich składników – jest to więc świetny przepis dla tych, którzy lubią zdrowe i szybkie w przygotowaniu słodkości. Polecam go szczególnie osobom aktywnym fizycznie, ponieważ musli doda energii, a także dostarczy błonnika. Zapraszam serdecznie do oglądania 🙂
składniki
- 100g ekspandowanej quinoy
- 150g płatków jaglanych
- 100g masła klarowanego
- 100g żurawiny
- 50g słonecznika
- 50g daktyli
- 50g płatków migdałowych
- 50g kokosu
- 2 jajka
- 200g malin
- 4 łyżki miodu
przygotowanie
- Roztapiamy masło klarowane.
- Wszystkie składniki mieszamy i wykładamy na blaszkę do pieczenia.
- Musli pieczemy 30 minut w około 180 stopniach C, a następnie zmniejszamy temperaturę na 100 stopni C i pieczemy kolejne 30 minut.
- Po ostygnięciu możemy polać całość czekoladą, czy też polewą.
- Warto wstawić musli do lodówki, a kiedy stwardnieje kroimy je na mniejsze kawałki.
Bądź na bieżąco – odwiedź profil na Instagramie (klik) i Facebooku (klik).
Sprawdź najnowsze przepisy
- Termosy obiadowe długo trzymające ciepło! Termosy N’OVEEN
- 30 przepisów na desery i ciasta z galaretką
- Przepis na 20 naleśników
- Garnek tytanowy – 3 najważniejsze cechy i korzyści tego naczynia kuchennego
- Jak zastąpić śmietanę w zupie? Użyj tego składnika, a nie pożałujesz!
- Deser Kopiec Kreta bez pieczenia