Przepis na zapiekane pomidory z mozzarellą i chlebem to szybka przekąska na imprezę, czy też na grilla. Jest delikatna i posiada wiele smaków – chrupki chleb, wilgotne pomidory i ciągnący się ser.
Jak zrobić zapiekane pomidory z mozzarellą i chlebem?
Przepis na zapiekane pomidory jest niezwykle prosty i szybki! Podstawą przekąski jest wykrojony z chleba okrąg. Na chlebie układamy plaster pomidora, a całość posypujemy startym serem mozzarella i zapiekamy. Gotowe!
Szybka przekąska na imprezę i grilla – przepis

składniki
- około 150 g chleba (kilka kromek chleba tak, aby wykroić z nich 8 okrągłych kawałków o średnicy pomidorów)
- 2-3 średniej wielkości pomidory
- 80 g sera mozzarella
- szczypiorek do posypania
przygotowanie
- Z chleba wykrój 8 okręgów o średnicy pomidorów. Otrzymane okręgi ułóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
- Pomidory pokrój na 8 plastrów o wysokości około 0,5 cm. Każdy z plastrów połóż na okręgu z chleba.
- Mozzarellę zetrzyj na tarce. Wiórkami sera posyp pomidory.
- Piekarnik nagrzej do 170 stopni Celsjusza. Pomidory z chlebem i mozzarellą piecz 10 minut. Po upieczeniu posyp szczypiorkiem.
- Gotową przekąskę podawaj na ciepło, jednak wystudzone pomidory z mozzarellą również smakują pysznie!
porady
Przekąskę możesz też przygotować na grillu.
Sprawdź inne przepisy na przekąski – klik.
Bądź na bieżąco – odwiedź profil na Instagramie (klik) i Facebooku (klik).
Sprawdź najnowsze przepisy
- Jajka wielkanocne – 8 przepisów na jajka faszerowane i inne przepisy z jajkami!
- Tort szpinakowy z jajkami – pomysł na śniadanie wielkanocne!
- Sałatki na Wielkanoc – 12 PRZEPISÓW
- Czekoladowe ciasto bez pieczenia – orzechowy łom!
- Przepisy na szybkie ciasta bez pieczenia! 15 pysznych przepisów




