Sprawdzony przepis na wytrawną tartę! To tarta z gorgonzolą, z dodatkiem pomidorów i szpinaku. Ciasto na tartę zrobiłam z dodatkiem kwaśnej śmietany, więc ma idealną konsystencję – ciasto jest kruche, ale jednocześnie miękkie.
Tartę możesz zjeść na ciepło lub na zimno – po wystudzeniu nadal jest miękka i pyszna. Przepis polecam zrobić na obiad, kolację lub wytrawne danie na imprezę, czy rodzinne spotkanie.
Jak zrobić wytrawną tartę z gorgonzolą?
Tę wytrawną tartę zrobisz w kilku prostych krokach, czyli:
- przygotuj ciasto – zarób wszystkie składniki,
- gotowym ciastem wylep formę do pieczenia,
- podpiecz spód, a w tym czasie przygotuj nadzienie z gorgonzolą,
- na podpieczony spód wyłóż krem z gorgonzolą,
- dodaj pomidorki i całość zapiecz.
Dokładny przepis znajdziesz poniżej.
Szklana zastawa stołowa La Rochere – polecam!
Jeśli szukasz niebanalnej i wytrzymałej szklanej zastawy, to polecam sprawdzić szkło La Rochere. Na zdjęciach przy tarcie z gorgonzolą możesz zobaczyć dwa produkty marki La Rochere ze sklepu e-kuchcikowo.pl – są to:
- Lyonnais szklanka antracyt 190 ml – idealna do wody, soków i innych zimnych napojów. Szklanka jest zgrabna, a na stole wygląda bardzo elegancko.
- Blossom miska 360 ml – rozmiar miski jest odpowiedni do serwowania surówek, przekąsek lub warzyw – ja uwielbiam podawać w niej pomidorki koktajlowe, jak na zdjęciu.
PRZEPIS NA TARTĘ Z GORGONZOLĄ
Sprawdź również inne przepisy, w których na zdjęciach króluje szkło La Rochere:
Bądź na bieżąco – odwiedź social media bloga:
Sprawdź najnowsze przepisy
- 16 przepisów na proste jesienne desery
- Jak przechowywać przetwory – praktyczne porady
- Panierowana cukinia z frytkownicy beztłuszczowej
- Wilgotna babka karmelowa – PRZEPIS
- Sałatka na każdą okazję – warstwowa z jajkami
- Znakomity przepis na imprezowego bowla
Artykuł powstał przy współpracy ze sklepem e-kuchcikowo.pl.