Strona główna PrzepisySkładnikWarzywaWytrawna tarta na ryżowym cieście z dynią + jak przechowywać rozkrojoną dynię?

Wytrawna tarta na ryżowym cieście z dynią + jak przechowywać rozkrojoną dynię?

podpis: Monika Jerzak
1 min (czas czytania)

Wytrawna tarta to świetny pomysł na kolację, obiad, czy też przyjęcie. Zrobiłam ją w wersji bezglutenowej – ciasto wykonałam z mąki ryżowej, jednak możemy ją również zastąpić inną mąką. Tarta ta jest bardzo dobrym sposobem na wykorzystanie dyni, którą połączyłam z mielonym mięsem i pieczarkami. Całość ma pyszny ziołowy smak. Zapraszam do obejrzenia wykonania tarty w poniższym filmie video 🙂

Często kiedy rozkrawamy dużą dynię, używamy tylko małą porcję i nie wiemy co zrobić z pozostałą częścią. W filmie pokazałam również dwa sposoby na przechowanie takiej rozkrojonej dyni 🙂

Wytrawna tarta z dynią

Drukuj
Proporcje na: 8 porcji Czas przygotowania: Czas pieczenia/gotowania:
Wartości odżywcze: 200 kalorie: 20 grams tłuszcz:
Ocena: 5.0/5
( 3 głos/y )

składniki

  • 200 g mąki ryżowej (lub innej)
  • 150 g schłodzonego masła
  • 3 łyżki jogurtu naturalnego
  • szczypta soli, zioła
  • 700 g obranej i startej na tarce dyni
  • 500 g mięsa mielonego
  • 200 g pieczarek
  • 2 jajka
  • przyprawy

 

Sposób przygotowania oraz dokładne rozplanowanie czynności ukazane jest w filmie 🙂 

Wypróbowałeś ten przepis?
Podziel się efektem i oznacz mnie na Instagramie @viagustopl

Bądź na bieżąco – odwiedź profil na Instagramie (klik) i Facebooku (klik).

Sprawdź najnowsze przepisy

Te artykuły również mogą Ci się spodobać:

Co o tym sądzisz?

Korzystając z tego formularza, wyrażasz zgodę na przechowywanie i przetwarzanie Twoich danych przez tę witrynę zgodnie z Polityką Prywatności.