Wytrawna tarta to świetny pomysł na kolację, obiad, czy też przyjęcie. Zrobiłam ją w wersji bezglutenowej – ciasto wykonałam z mąki ryżowej, jednak możemy ją również zastąpić inną mąką. Tarta ta jest bardzo dobrym sposobem na wykorzystanie dyni, którą połączyłam z mielonym mięsem i pieczarkami. Całość ma pyszny ziołowy smak. Zapraszam do obejrzenia wykonania tarty w poniższym filmie video 🙂
Często kiedy rozkrawamy dużą dynię, używamy tylko małą porcję i nie wiemy co zrobić z pozostałą częścią. W filmie pokazałam również dwa sposoby na przechowanie takiej rozkrojonej dyni 🙂

składniki
- 200 g mąki ryżowej (lub innej)
- 150 g schłodzonego masła
- 3 łyżki jogurtu naturalnego
- szczypta soli, zioła
- 700 g obranej i startej na tarce dyni
- 500 g mięsa mielonego
- 200 g pieczarek
- 2 jajka
- przyprawy
Sposób przygotowania oraz dokładne rozplanowanie czynności ukazane jest w filmie 🙂
Bądź na bieżąco – odwiedź profil na Instagramie (klik) i Facebooku (klik).
Sprawdź najnowsze przepisy
- Przepisy na zdrowe przekąski dla dzieci do szkoły
- Jednogarnkowa potrawka z soczewicą i ziemniakami
- Taborety gazowe – 4 wyjątkowe korzyści, które zapewniają. Sprawdź!
- Sałatki i dania z makaronem – zobacz 10 przepisów
- Figowa owsianka na mleku owsianym
- Jesienne przepisy na obiady – 20 PRZEPISÓW