2,8tys.
Wytrawna tarta, idealna na obiad i kolację – jest bardzo lekka i pyszna. Jednak w pierwszej kolejności przyciągnie nas wyglądem – przypomina kwitnący kolorowy ogród.
Ciasto zrobiłam z mąki orkiszowej. Jest ono lekko drożdżowe. Nadzienie to warzywa i pieczarki. Dokładne proporcje oraz wykonanie znajdziesz poniżej, zapraszam 🙂
składniki
Ciasto:
- 100 g mąki orkiszowej
- 40 g mąki ziemniaczanej
- płaska łyżeczka soli
- łyżeczka bazylii
- 30 g drożdży
- 1/2 łyżeczki cukru
- ok. 110 ml ciepłej wody
- 2 łyżki oliwy
Dodatkowo:
- 100 g fasolki szparagowej
- 50 g marchewki
- 1/2 papryki
- 150 g pieczarek
- 1 cebula
- 1 pomidor
- na wierzch: marchewka, cukinia, pieczarki
Wypróbowałeś ten przepis?
Podziel się efektem i oznacz mnie na Instagramie @viagustopl
Sprawdź inne przepisy na wegańskie dania – klik.
Bądź na bieżąco – odwiedź social media bloga:
Sprawdź najnowsze przepisy
- Deser z kajmakiem (4 składniki)

- Koktajl warzywny z blendera

- Lekkie sałatki na imprezy (10 przepisów)

- Mój sprawdzony przepis na kluski śląskie

- Sałatka z czerwoną fasolą z orzechami

- 5 przepisów na najlepsze zupy na zimę
