Strona główna PrzepisyDietaWegańskaWYTRAWNA TARTA DROŻDŻOWA z warzywami (orkiszowa, wegańska)

WYTRAWNA TARTA DROŻDŻOWA z warzywami (orkiszowa, wegańska)

podpis: Monika Jerzak
0 min (czas czytania)

Wytrawna tarta, idealna na obiad i kolację – jest bardzo lekka i pyszna. Jednak w pierwszej kolejności przyciągnie nas wyglądem – przypomina kwitnący kolorowy ogród.

Ciasto zrobiłam z mąki orkiszowej. Jest ono lekko drożdżowe. Nadzienie to warzywa i pieczarki. Dokładne proporcje oraz wykonanie znajdziesz poniżej, zapraszam 🙂

Wytrawna tarta drożdżowa z warzywami

Drukuj
Proporcje na: formę o śr. 24 cm Czas przygotowania:
Wartości odżywcze: 200 kalorie: 20 grams tłuszcz:
Ocena: 5.0/5
( 6 głos/y )

składniki

Ciasto:

  • 100 g mąki orkiszowej
  • 40 g mąki ziemniaczanej
  • płaska łyżeczka soli
  • łyżeczka bazylii
  • 30 g drożdży
  • 1/2 łyżeczki cukru
  • ok. 110 ml ciepłej wody
  • 2 łyżki oliwy

Dodatkowo:

  • 100 g fasolki szparagowej
  • 50 g marchewki
  • 1/2 papryki
  • 150 g pieczarek
  • 1 cebula
  • 1 pomidor
  • na wierzch: marchewka, cukinia, pieczarki
Wypróbowałeś ten przepis?
Podziel się efektem i oznacz mnie na Instagramie @viagustopl

Sprawdź inne przepisy na wegańskie dania – klik.

Bądź na bieżąco – odwiedź social media bloga:

Sprawdź najnowsze przepisy

Te artykuły również mogą Ci się spodobać: