Przepis na wrap z boczniakami Kentucky i sosem Kentucky to pyszny przepis na bezmięsny obiad lub drugie śniadanie! Wrapy są pełne smaku, a ich przygotowanie jest bardzo proste.
Spis treści:
Jak zrobić sos Kentucky?
Sos Kentucky jest bardzo prosty w przygotowaniu! To połączenie majonezu, jogurtu (lub śmietany), musztardy, a także kurkumy i wędzonej papryki. Do sosu Kentucky należy dodać też trochę słodkiego syropu – klonowego lub miodu. Wszystkie składniki wystarczy wymieszać i gotowe. Dokładny przepis na sos Kentucky znajdziesz poniżej.
Jak odgrzać wrapy?
Gotowe wrapy można odgrzać na dwa sposoby. Pierwszym jest odgrzanie na suchej patelni, a drugim sposobem jest odgrzanie w piekarniku lub we frytkownicy beztłuszczowej.


Przepis na wrap z boczniakami
Zobacz również inne wegetariańskie przepisy
- zapiekane rożki z tortilli z pieczarkami
- pasztet marchewkowy z orzechami
- kotlety siekane z pieczarkami
- naleśniki zapiekane z cebulą i serem
- makaron udon z warzywami
Bądź na bieżąco – odwiedź social media bloga:
