Sosy potrafią świetnie dopełnić danie, a także być jednym z głównych składników – tak, jak sos gulaszowy. Mam dla Was przepis na wegetariański sos gulaszowy z pieczarkami, ciecierzycą i warzywami. Smakuje bardzo dobrze, idealnie pasuje do ziemniaków, ryżu, kaszy, a także do placków ziemniaczanych i wielu innych dań!
W daniach wegetariańskich bardzo ważną rolę odgrywają przyprawy i zioła – to głównie dzięki nim uzyskujemy smaki znane nam z mięsnych dań. Tak więc i w tym sosie gulaszowym najważniejsze są przyprawy.
Uwielbiam w kuchni mieć do dyspozycji spory zapas przypraw, co również polecam Wam 🙂 Od kilku miesięcy korzystam z przypraw ze sklepu ymt24.pl. Są to sprawdzone, dobrej jakości produkty, które wystarczają na bardzooo długo!
Link do wszystkich przypraw: https://ymt24.pl/przyprawy
PRZEPIS na wegetariański sos gulaszowy
Sprawdź inne przepisy na wegańskie dania – klik.

Bądź na bieżąco – odwiedź social media bloga:
Sprawdź najnowsze przepisy
- Domowa Nutella z daktyli
- Deser blok czekoladowy
- Przepis na kapustę zasmażaną
- Ciasto Zielona Wyspa
- Przepyszne deserki LOTUS
- Puszysty mus cappuccino z białą czekoladą