Wegańskie pulpety można przygotować z różnych składników, takich jak ciecierzyca, soczewica czy tofu. Dziś mam dla Was przepis na pulpety z granulatu sojowego, które podane z sosem, ryżem i surówką świetnie sprawdzą się jako smaczne danie do termosu obiadowego.
Termos N’OVEEN z trzema oddzielnymi pojemnikami to doskonałe rozwiązanie, aby ciepły posiłek zawsze był pod ręką, niezależnie od miejsca. Sprawdźcie zalety tego termosu i przekonajcie się, jak łatwo można przygotować bezmięsne pulpeciki!
3-komorowy termos obiadowy N’OVEEN
Pojemny termos obiadowy, który utrzymuje temperaturę do 12 godzin i posiada 3 osobne pojemniki – taki gadżet oferuje nam polska marka N’OVEEN.
Termos ma aż 2 l pojemności. Wykonany jest z nierdzewnej stali INOX i posiada podwójne ścianki.
Trzy pojemniki o różnych wielkościach, każdy zamykany, ułatwiają przechowywanie różnorodnych składników. Dołączona łyżka ze stali nierdzewnej to praktyczny dodatek.
Termos występuje w dwóch kolorach – srebrnym (INOX) oraz niebieskim. Więcej szczegółów o termosach znajdziecie na stronie producenta – https://www.noveen.pl/produkt/termos-obiadowy-2000-ml-tb961-silver/
Termos obiadowy marki N’OVEEN daje nam wiele możliwości. Doskonale sprawdzi się nie tylko w przypadku zup czy innych jednogarnkowych dań. Dzięki trzem osobnym pojemnikom termos ten jest idealny do przechowywania różnorodnych składników domowego obiadu – na przykład puree ziemniaczanego, kotlecików i kapusty zasmażanej.
Warto również pamiętać, że termos obiadowy ma drugie zastosowanie – oprócz utrzymywania ciepła posiłku, utrzymuje również temperaturę zimnych dań. Tak więc, jeśli wybierasz się w podróż podczas upałów i masz ochotę na świeże owoce, sałatkę ze świeżych warzyw lub deserek na zimno, to ten termos sprawi, że posiłki zachowają swoje wartości, strukturę i smak.
Przetestowałam termos w różnych warunkach i z różnymi potrawami. Z pełnym przekonaniem mogę polecić ten praktyczny gadżet każdemu! Uważam, że 3-komorowy termos obiadowy będzie niezastąpiony w wielu sytuacjach – zarówno podczas podróży, pracy, jak i na działce czy pikniku. Pomimo swojej pojemności, urządzenie jest poręczne i lekkie. Co więcej, korzystanie z termosu przyczynia się do ograniczenia używania jednorazowych opakowań, wspierając proekologiczne podejście.
Pomysł na obiad do termosu – roślinne pulpeciki, ryż i buraczana surówka
Wegańskie pulpety z granulatu sojowego to propozycja na łatwy, roślinny obiad. Charakteryzują się strukturą i smakiem, które niesamowicie przypominają tradycyjne mięsne pulpeciki. Ich wyjątkowy smak z pewnością zadowoli nie tylko wegan, ale również wegetarian oraz miłośników mięsa.
Podaję je z delikatnym sosem porowym, chociaż równie dobrze sprawdzą się w towarzystwie sosu pomidorowego, pieczarkowego czy innego, według własnych preferencji. Poniżej znajdziesz dokładny przepis na te niezwykle smaczne wegańskie pulpety!
PRZEPIS – WEGAŃSKIE PULPETY
Zobacz też przepisy na 9 zdrowych dań, które warto przygotować do termosu obiadowego:
Artykuł powstał przy współpracy z N’OVEEN.