Pomysł na przekąskę na ciepło, czyli mini corn dogi – przepis, który idealnie sprawdzi się na imprezę! Corn dogi zrobiłam w wersji wegańskiej. Użyłam sojowych parówek, a ciasto przygotowałam bez dodatku jajek. Przekąska wyszła naprawdę pyszna!
Jak zrobić domowe corn dogi?
Corn dogi to niezwykle prosta przekąska. Potrzebujesz jedynie parówek oraz kilku składników do przygotowania ciasta. Ciasto przygotujesz z mąki kukurydzianej, pszennej, mleka sojowego, proszku do pieczenia oraz przypraw – sól, pieprz, mielona papryka, czosnek, sos sojowy i cukier. Cząstki parówek nabijamy na wykałaczki i maczamy w przygotowanym cieście, po czym smażymy na rozgrzanym oleju do zarumienienia. Dokładny przepis znajdziesz poniżej!
Jakie zrobić przekąski bez mięsa?
Przygotowanie bezmięsnych przekąsek wcale nie musi być wyzwaniem! Istnieje wiele propozycji na wegetariańskie i wegańskie przekąski idealne na imprezę. Najprostszymi przepisami są przekąski z ciasta francuskiego – wystarczy smaczne nadzienie np. z pieczarkami i papryką, aby przygotować wytrawne ciasteczka. Warto wykorzystać również tofu, z którego można przygotować wiele past, czy też “serków”.
Mini corn dogi PRZEPIS
Sprawdź inne przepisy na inne bezmięsne i wegańskie dania – klik.
Bądź na bieżąco – odwiedź social media bloga:
Sprawdź najnowsze przepisy
- 16 przepisów na proste jesienne desery
- Jak przechowywać przetwory – praktyczne porady
- Panierowana cukinia z frytkownicy beztłuszczowej
- Wilgotna babka karmelowa – PRZEPIS
- Sałatka na każdą okazję – warstwowa z jajkami
- Znakomity przepis na imprezowego bowla