Kokosanki to ciastka, które jak sama nazwa wskazuje składają się głównie z kokosa. Stworzyłam ich wegańską wersję, która jest bardzo prosta w przygotowaniu – wystarczy tylko wymieszać wszystkie składniki!
Ciastka przełożyłam dżemem, co dodało lekkiego orzeźwienia, ale możesz też wykorzystać na przykład ulubiony krem, czy masło orzechowe.

składniki
- 150 g wiórków kokosowych
- 100 g cukru
- 50 g mąki
- 180 ml mleczka kokosowego 80%
- 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
Dodatkowo:
- dżem
przygotowanie
- Wszystkie składniki wymieszaj i z gotowej masy uformuj ciasteczka. Piecz je 20 minut w 180 stopniach Celsjusza.
- Kiedy ciastka ostygną przełóż je dżemem lub ulubionym kremem.
Sprawdź inne przepisy na desery – klik.
Bądź na bieżąco – odwiedź social media bloga:
Sprawdź najnowsze przepisy
- Sałatka z brukselki z pomidorkami i serem feta! Czyli co zrobić ze świeżej brukselki?
- Pasta warzywna z porem i gruszką – pasta do chleba
- Jak wykonywać przysiady z ciężarem – technika i wskazówki
- Zdecyduj się na ekskluzywne herbaty od Kusmi Tea!
- Jak wybrać zasłony do pokoju?
- Przepisy z ciastem francuskim – 10 pomysłów na słodko i na słono