Na pewno kojarzycie przepis na domowe wafle z galaretką. Przedstawiam Wam przepis na wafelki z galaretką, ale w wegańskiej wersji. Smak tego pysznego deseru bez pieczenia niemal nie różni się od pierwowzoru! Przekonajcie się sami 🙂

składniki
- 1 opakowanie wafli
- 1/2 szklanki oleju kokosowego
- 3/4 szklanki mleka roślinnego (użyłam owsianego)
- 2/3 szklanki cukru
- 100 g kremu/musu kokosowego (można zastąpić twardą częścią mleczka kokosowego)
- 2 galaretki (użyłam pomarańczowych z agarem)
przygotowanie
- Do garnka daj olej kokosowy, mleko roślinne, krem kokosowy oraz cukier. Całość podgrzewaj na małym ogniu do zagotowania, co jakiś czas mieszając.
- Do gotowej masy dodaj galaretki i dokładnie wymieszaj. Krem odstaw do lekkiego stężenia (10 – 15 minut).
- Tężejącym, ale ciepłym kremem przełóż wafle. Następnie całość obciąż i pozostaw do zastygnięcia masy.
Sprawdź inne przepisy na desery – klik.
Bądź na bieżąco – odwiedź social media bloga:
Sprawdź najnowsze przepisy
- Sałatka z brukselki z pomidorkami i serem feta! Czyli co zrobić ze świeżej brukselki?
- Pasta warzywna z porem i gruszką – pasta do chleba
- Jak wykonywać przysiady z ciężarem – technika i wskazówki
- Zdecyduj się na ekskluzywne herbaty od Kusmi Tea!
- Jak wybrać zasłony do pokoju?
- Przepisy z ciastem francuskim – 10 pomysłów na słodko i na słono
