Przepis na wegański filet z „łososia”! Wegańska wersja fileta z „łososia” jest doskonałym przykładem, jak można stworzyć przepyszne danie, które smakiem i wyglądem przypomina tradycyjnego łososia, a także jest bogate w białko i zdrowe składniki.
Wegański „łosoś” jest idealny zarówno dla wegan, wegetarian, jak i wszystkich, którzy szukają innowacyjnych pomysłów kulinarnych, by urozmaicić swoją dietę.
„Łososia” z tego przepisu możesz wykorzystać jako danie główne – np. z pieczonymi ziemniaczkami i surówką. Świetnie sprawdzi się również jako kolacja – w towarzystwie lekkiej sałatki!
Jak zrobić wege „łososia” z tofu?
Aby przygotować wegańskiego „łososia” z tofu, nacięte kawałki tofu należy zamarynować w mieszance różnych składników, a następnie odpowiednio opanierować i usmażyć.
Z czego zrobić marynatę do wege „łososia”?
Do marynaty potrzebujesz:
- kostkę rosołową,
- sos sojowy,
- nori,
- ocet ryżowy,
- ketchup,
- buraki,
- czosnek,
- wegański majonez.
Dokładny przepis na wegańskiego „łososia” znajdziesz poniżej.
Sprawdź również inne przepisy na wegańskie zamienniki mięsnych dań:


PRZEPIS – WEGAŃSKI ŁOSOŚ
Sprawdź przepisy na inne wegańskie dania – https://viagusto.pl/category/przepisy/dieta/weganska/
Bądź na bieżąco – odwiedź social media bloga:

Sprawdź najnowsze przepisy
- Domowa Nutella z daktyli
- Deser blok czekoladowy
- Przepis na kapustę zasmażaną
- Ciasto Zielona Wyspa
- Przepyszne deserki LOTUS
- Puszysty mus cappuccino z białą czekoladą




1 komentarzy
[…] […]