Przepis na wegański filet z “łososia”! Wegańska wersja fileta z “łososia” jest doskonałym przykładem, jak można stworzyć przepyszne danie, które smakiem i wyglądem przypomina tradycyjnego łososia, a także jest bogate w białko i zdrowe składniki.
Wegański “łosoś” jest idealny zarówno dla wegan, wegetarian, jak i wszystkich, którzy szukają innowacyjnych pomysłów kulinarnych, by urozmaicić swoją dietę.
“Łososia” z tego przepisu możesz wykorzystać jako danie główne – np. z pieczonymi ziemniaczkami i surówką. Świetnie sprawdzi się również jako kolacja – w towarzystwie lekkiej sałatki!
Jak zrobić wege “łososia” z tofu?
Aby przygotować wegańskiego “łososia” z tofu, nacięte kawałki tofu należy zamarynować w mieszance różnych składników, a następnie odpowiednio opanierować i usmażyć.
Z czego zrobić marynatę do wege “łososia”?
Do marynaty potrzebujesz:
- kostkę rosołową,
- sos sojowy,
- nori,
- ocet ryżowy,
- ketchup,
- buraki,
- czosnek,
- wegański majonez.
Dokładny przepis na wegańskiego “łososia” znajdziesz poniżej.
Sprawdź również inne przepisy na wegańskie zamienniki mięsnych dań:
PRZEPIS – WEGAŃSKI ŁOSOŚ
Sprawdź przepisy na inne wegańskie dania – https://viagusto.pl/category/przepisy/dieta/weganska/
Bądź na bieżąco – odwiedź social media bloga:
Sprawdź najnowsze przepisy
- Przepis na rurki z kremem budyniowym
- Deserki z mascarpone – 15 prostych przepisów
- Deser bananowy na zimno (w pojemniczku)
- Dobry placek drożdżowy z serem – jak u babci!
- Racuchy drożdżowe kładzione łyżką – przepis z budyniem
- Kawowe ciasteczka z bezą i malinowym kremem!
1 komentarzy
[…] […]