Kotlety sojowe w przyprawie do gyrosa – czyli wegański gyros! Tak przygotowane kotlety sojowe możesz wykorzystać do sałatek, tortilli, a także do innych dań. Doskonale sprawdzą się jako zamiennik mięsa w znanej sałatce gyros.
Wegańska sałatka gyros – sprawdź przepis!
Jak zrobić kotlety sojowe?
W poniższym przepisie namoczone w gorącej wodzie kotlety odcedzamy oraz odciskamy z wody. Następnie pokrojone w kostkę smażymy na oleju i dodajemy przyprawę do gyrosa. Ważne jest, aby kotlety sojowe dość mocno podsmażyć – dzięki temu smak będzie przypominał mięso!

Wegański gyros – przepis na kotlety sojowe
Sprawdź najnowsze przepisy
- Ciasto warszawskie – przepis
- Jednogarnkowy makaron z pieczarkami i parmezanem
- Muffiny Reeses z masłem orzechowym
- Deser Balladyna z malinami
- Proste ciasto imbirowe bez pieczenia
Kotlety sojowe – video przepis
Sprawdź inne przepisy na bezmięsne dania – klik.
Bądź na bieżąco – odwiedź profil na Instagramie (klik) i Facebooku (klik).


