Wegański burger z szarpaną „wieprzowiną” BBQ, którą przygotujesz z grzybów – najbardziej polecam kurki lub boczniaki! Szarpane kurki lub boczniaki w sosie BBQ możesz również użyć do innych dań.
Jak zrobić wegańską szarpaną „wieprzowinę”?
Przygotowanie szarpanych grzybów w sosie BBQ składa się z kilku kroków. Na początek oczyszczone kurki lub boczniaki rozdrabniamy rękoma lub widelcem na włókna imitujące szarpane mięso. Następnie grzyby smażymy przez 10-15 minut z dodatkiem przypraw. Na koniec przygotowujemy sos BBQ, który łączymy z usmażonymi grzybami.

Wegański burger – przepis z kurkami lub z boczniakami
Sprawdź inne przepisy na wegańskie dania – klik.
Bądź na bieżąco – odwiedź social media bloga:
Sprawdź najnowsze przepisy
- Zupa krem z brokułów z ziemniakami
- Ciasto z kremem Lotus
- Mini deserki na Komunię (20 przepisów)
- Edamame z frytkownicy
- Syrop z pokrzywy na anemię
- Jak zrobić i do czego wykorzystać domowy majonez?


