Wegański burger z szarpaną “wieprzowiną” BBQ, którą przygotujesz z grzybów – najbardziej polecam kurki lub boczniaki! Szarpane kurki lub boczniaki w sosie BBQ możesz również użyć do innych dań.
Jak zrobić wegańską szarpaną “wieprzowinę”?
Przygotowanie szarpanych grzybów w sosie BBQ składa się z kilku kroków. Na początek oczyszczone kurki lub boczniaki rozdrabniamy rękoma lub widelcem na włókna imitujące szarpane mięso. Następnie grzyby smażymy przez 10-15 minut z dodatkiem przypraw. Na koniec przygotowujemy sos BBQ, który łączymy z usmażonymi grzybami.
Wegański burger – przepis z kurkami lub z boczniakami
Sprawdź inne przepisy na wegańskie dania – klik.
Bądź na bieżąco – odwiedź social media bloga:
Sprawdź najnowsze przepisy
- Sałatka z tortellini bez majonezu!
- Budyniowy orzechowiec – ciasto bez pieczenia z orzechami
- Szybkie dania na Wigilię – 8 przepisów
- Buraczki do obiadu z wodą z ogórków kiszonych!
- Jakie orzechy i nasiona warto dodać do sałatek i koktajli?
- 10 najlepszych sałatek na Boże Narodzenie 2024