Wegańska pierś z kurczaka, czyli przepis na zamiennik mięsa odpowiedni dla wegetarian i wegan. Przepis przygotujesz na bazie seitana, tofu i białej fasoli. Całość owinięta jest w papier ryżowy i zamarynowana w przyprawach.
Jak zrobić wegańskie mięso?
Zamiennik mięsa można przygotować z seitana, tofu i białej fasoli. Takie składniki gwarantują nam konsystencję podobną do piersi z kurczaka.
W czym zamarynować seitana?
Wegańskie zamienniki mięsa można zamarynować w czosnku, occie balsamicznym, rozmarynie, tymianku, sosie sojowym i oleju.
Jak wykorzystać wegańską "pierś z kurczaka"?
Wegańską pierś z kurczaka przygotowaną z poniższego przepisu możesz wykorzystać na wiele sposobów, na przykład:
- podać z sosem pieczeniowym
- pokroić w cienkie plasterki, podsmażyć z przyprawami i wykorzystać do kebaba
- pokroić w kostkę i podsmażyć w przyprawie do gyrosa
- podać na zimno do sałatki lub na kanapce

PRZEPIS – wegańska pierś z kurczaka
Sprawdź inne przepisy na wegańskie dania – klik.
Bądź na bieżąco – odwiedź social media bloga:




Sprawdź najnowsze przepisy
- Domowa Nutella z daktyli
- Deser blok czekoladowy
- Przepis na kapustę zasmażaną
- Ciasto Zielona Wyspa
- Przepyszne deserki LOTUS
- Puszysty mus cappuccino z białą czekoladą
2 komentarze
Czy chodzi tu o seitan taki już gotowy czy o gluten w stanie sypkim?
Chodzi o seitan w proszku 🙂