Pasta chrzanowa z tofu to pasta do kanapek, która sprawdzi się nie tylko na Wielkanoc – będzie smakować również na co dzień! Pastą można posmarować kanapki, a także wykorzystać jako dodatek do sałatek, czy też dip do warzyw.
Jak zrobić pastę z tofu?
Pasta chrzanowa do kanapek to prosty przepis, który przygotujesz w 5 minut. Jak przygotować pastę? Tofu należy rozdrobnić widelcem, a następnie wymieszać z pozostałymi składnikami, czyli chrzanem, majonezem i jogurtem. Kolejnym krokiem jest doprawienie pasty – dzięki czarnej soli pasta z chrzanem ma jajeczny posmak. Oprócz soli dodajemy również sól, sok z cytryny, cukier lub inny słodzik oraz szczypiorek.

Pasta chrzanowa z tofu – przepis
Sprawdź inne przepisy na wegańskie potrawy – klik.
Bądź na bieżąco – odwiedź profil na Instagramie (klik) i Facebooku (klik).
Sprawdź najnowsze przepisy
- Mini deserki z czekoladą! 14 PRZEPISÓW
- Jajka z warzywami jak burgery!
- Deserki Dakłas w pojemniczkach
- Ciasto warszawskie – przepis
- Jednogarnkowy makaron z pieczarkami i parmezanem





1 komentarzy
super 🙂