Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem, który jest wegańskim i zdrowym odpowiednikiem znanego wafla o nazwie Snickers. Wafel ten głównie składał się z mleka w proszku, natomiast moje składniki to w głównej mierze masło orzechowe, daktyle, płatki jaglane i kokos.
Przepis inspirowany jest przepisem na wegański deser a’la Snickers z bloga kulinarnego Kuchnia Ellie. Bardzo serdecznie zapraszam Was do klikania – znajdziecie tam wiele ciekawych kulinarnych inspiracji.
Przepis na deser a’la Snickers – https://www.youtube.com/watch?v=HuU69Eu1pz0
Blog Ellie – http://kuchniaellie.blogspot.com/
Kanał Ellie – https://www.youtube.com/channel/UCesm5xI_FhbZpBA3UbL_e9Q

składniki
I warstwa:
- 100 g płatków jaglanych
- 150 ml gorącej wody
- 60 g wiórków kokosowych
- 3 łyżki masła orzechowego
- 1 – 2 łyżki kakao
- 80 g daktyli + gorąca woda do namoczenia
II warstwa
- 300 g daktyli + gorąca woda do namoczenia
- 250 g masła orzechowego
- 100 g posiekanych orzeszków ziemnych
III warstwa:
- 100 g płatków jaglanych
- 100 ml gorącej wody
- 60 g kokosu
- 3 łyżki masła orzechowego
- 50 g czekolady (u mnie gorzka)
Dodatkowo:
- 4 duże wafle
Sposób przygotowania pokazuję w filmiku powyżej 🙂
Sprawdź inne przepisy na desery – klik.
Bądź na bieżąco – odwiedź social media bloga:
Sprawdź najnowsze przepisy
- Sacharyna w diecie cukrzyka: mit czy rzeczywistość?
- Dieta pudełkowa — hit ostatnich lat!
- Polecane ciasta i desery na CZERWIEC 2023
- Prosta sałatka z mozzarellą, pomidorami i oliwkami
- Dieta pudełkowa i ruch – przepis na piękną sylwetkę przed urlopem
- Przepisy na czerwiec 2023 – sezonowe dania!