Sezon na truskawki wciąż trwa! Mam więc dla Was przepis na truskawkową tartę – czyli zdrowy i orzeźwiający deser na zimno. Jest ona bez cukru, bezglutenowa oraz wegańska – a zapewniam Cię, że smakuje wyśmienicie 🙂 Truskawkowa tarta to bardzo prosty przepis, którego przygotowanie nie zajmuje dużo czasu.
W przepisie najważniejszą rolę odgrywa mleczko kokosowe – należy wybrać mleczko dobrej jakości, które na pewno się ubije. Ja przetestowałam mleczko firmy Exotic Food, które zakupić możecie w sklepie Wesoil – jestem nim bardzo pozytywnie zaskoczona i polecam użyć to mleczko. Wesoil w swojej ofercie posiada kilka rodzajów mleczek. Najlepszy stosunek jakości do ceny posiada mleczko Dee Thai. Natomiast najlepszy skład, czyli samo mleko i wodę, bez konserwantów i dodatków oferuje firma AROY-D oraz Real Thai.
Zapraszam do obejrzenia krótkiego video przepisu, który wraz ze składnikami znajdziesz poniżej 🙂
Sposób przygotowania pokazuję w filmiku powyżej 🙂
Sprawdź inne przepisy na ciasta – klik.
Bądź na bieżąco – odwiedź social media bloga:
Sprawdź najnowsze przepisy
- Czekoladowe ciasto z wiśniami i chałwą
- Najlepszy deser RAFAELLO
- Gulasz z czerwonej fasoli
- Prosty przepis na pyszne i pulchne jagodzianki
- Deser z malinami i kremem Patissiere
- Kasza gryczana z pieczarkami (prosty przepis)