Strona główna PrzepisyDietaWegańskaTORCIKI BOUNTY – wegańskie i bezglutenowe ciasto Bounty

TORCIKI BOUNTY – wegańskie i bezglutenowe ciasto Bounty

podpis: Monika Jerzak
1 min (czas czytania)

Ciasto bounty jest bardzo znanym ciastem – składa się z ciemnego ciasta oraz pysznej kokosowej części. Jest idealne dla wszystkich tych, którzy uwielbiają kokos i czekoladę. Postanowiłam zrobić torciki bounty w wersji wegańskiej i bezglutenowej – wyszły idealne! 🙂

Do przygotowania użyłam produktów ze sklepu bezglutenowego All 4 Celiac. Jeśli jesteś na diecie bezglutenowej niektóre składniki, takie jak kakao (z natury bezglutenowe), powinny pochodzić ze sprawdzonego źródła – w innym przypadku mogą być one zanieczyszczone podczas produkcji. Najlepszym rozwiązaniem jest wybranie sprawdzonego sklepu, który oferuje produkty dobrej jakości. Osobiście polecam Wam sklep All 4 Celiac 🙂

Zapraszam Was do skorzystania z oferty sklepu:  http://www.sklepbezglutenowy.com.pl/

Do poszczególnych produktów przejdziesz klikając w wyróżnione na zielono składniki, które znajdują się poniżej 🙂


Torciki Bounty

Drukuj
Proporcje na: 4 sztuki Czas przygotowania: Czas pieczenia/gotowania:
Wartości odżywcze: 200 kalorie: 20 grams tłuszcz:
Ocena: 4.9/5
( 17 głos/y )

składniki

Ciasto:

Krem:

Dodatkowo:

przygotowanie

  1. Na początku przygotuj ciasto. Do miski daj mieszankę mąk, cukier, proszek do pieczenia oraz kakao. Składniki te wymieszaj. Zmielone siemię lniane wymieszaj z gorącą wodą i odstaw na 10 minut. Następnie dodaj do wszystkich składników. Na koniec daj też zaparzoną wcześniej kawę oraz olej. Wymieszane ciasto wyłóż na dużą formę do pieczenia i wyrównaj. Piecz 30 minut w 180 stopniach Celsjusza.
  2. Kiedy ciasto wystygnie, wykrój z niego okręgi. Ja otrzymałam 8 okręgów. Jeśli ciasto nie wyrosło równo - zetnij jego górną część.
  3. Aby przygotować krem do garnka daj wszystkie składniki. Wymieszaj je i zagotuj. Gotowy krem odstaw do lekkiego wystudzenia. Teraz przełóż nim wycięte wcześniej okręgi ciasta.
  4. Wierzch torcików polej roztopioną czekoladą lub polewą. Zostaw do stwardnienia czekolady, a przed podaniem na wierzch dodaj wegańską i bezglutenową bitą śmietanę.
  5. Resztki ciasta i kremu możesz ze sobą zmieszać, ewentualnie dodaj trochę wody lub kokosu. Z gotowej masy uformuj kulki i obtocz je w kokosie.
Wypróbowałeś ten przepis?
Podziel się efektem i oznacz mnie na Instagramie @viagustopl

Sprawdź inne przepisy na desery – klik.

Bądź na bieżąco – odwiedź social media bloga:

Sprawdź najnowsze przepisy

Te artykuły również mogą Ci się spodobać: