Przepis na wytrawną tartę, która sprawdzi się na obiad, kolację, a także na imprezę. Ta pyszna tarta z kurkami i serem camembert to niezwykle aromatyczne połączenie. Zobacz przepis na tę doskonałą tartę z kurkami!
Spis treści:
Jakie przyprawy pasują do tarty z kurkami i camembertem?
Do nadzienia tarty z kurkami i camembertem zdecydowanie najlepiej pasuje sól, pieprz, a także tymianek. Warto dodać również odrobinę gałki muszkatołowej, a także szczyptę pieprzu cayenne.
Jak długo piec tartę z serem camembert i kurkami?
Aby przygotować idealną tartę z serem camembert i kurkami, najpierw należy podpiec samo kruche ciasto (przez 15 minut w 190 stopniach Celsjusza). Następnie na kruche ciasto wykładamy przygotowane nadzienie i całość pieczemy jeszcze przez 20-25 minut. Kurki do nadzienia powinny być wcześniej podsmażone przez około 10 minut.
Czy tartę z kurkami można przygotować wcześniej i podgrzać przed podaniem?
Tak, tartę z kurkami możesz upiec wcześniej – na przykład dzień wcześniej. Przed podaniem tartę wystarczy podgrzać w piekarniku przez około 10 minut lub we frytkownicy beztłuszczowej przez około 6 minut.


Tarta z kurkami i serem camembert – PRZEPIS
Zobacz również inne przepisy na inne dania z kurkami:
- pierogi z kurkami, oscypkiem i ziemniakami
- kurki smażone w słodkim syropie
- zupa z kurkami i fasolką szparagową
Bądź na bieżąco – odwiedź social media bloga:



