Talarki ziemniaczane z piekarnika to przepis na szybki obiad z ziemniaków. Możesz wykorzystać je jako dodatek np. do surówki, a także do innych głównych dań.
Jak zrobić pieczone talarki z ziemniaków?
Aby przygotować pieczone talarki z ziemniaków, należy ziemniaki pokroić w równe talarki. Następnie talarki układamy w formie do zapiekania i całość zalewamy przyprawami połączonymi z olejem i wodą. Tak przygotowane ziemniaki należy zapiekać 40 minut pod przykryciem, po czym kolejne 40 minut bez przykrycia – taki czas pieczenia gwarantuje uzyskanie miękkich i aromatycznych ziemniaków!

Przepis na talarki ziemniaczane z piekarnika
Sprawdź inne przepisy na dania główne – klik.
Bądź na bieżąco – odwiedź profil na Instagramie (klik) i Facebooku (klik).
Sprawdź najnowsze przepisy
- Czekoladowe ciasto z wiśniami i chałwą
- Najlepszy deser RAFAELLO
- Gulasz z czerwonej fasoli
- Prosty przepis na pyszne i pulchne jagodzianki
- Deser z malinami i kremem Patissiere



