Czy taco można zrobić samemu? Oczywiście! I nie jest to trudne. Wystarczy zrobić ciasto, odpowiednio je usmażyć, a do środka nałożyć ulubione dodatki – tradycyjnie znajduje się tam mięso, czerwona fasolka, kukurydza i inne warzywa. Ja postawiłam na lekką wegańską sałatkę, która idealnie pasuje też na grilla lub do innych przekąsek. Pojawia się jedno pytanie – w jaki sposób usmażyć ciasto, aby powstał kształt łódek? Odpowiedź znajdziesz w filmie, w którym pokazałam bardzo łatwy trik, który sprawdził się już za pierwszym razem. Czas więc przygotować składniki i cieszyć się meksykańską przekąską! 🙂

składniki
Ciasto:
- 150 g mąki kukurydzianej
- 100 g mąki pszennej
- ok. 3/4 szklanki ciepłej wody
- 1/2 łyżeczki soli
- 1/2 łyżeczki curry
- 2 łyżki oliwy
Sałatka:
- cukinia podsmażona z cebulą
- ugotowany brokuł
- pomidor
- świeży ogórek
- zamarynowane na noc w przyprawach i podsmażone tofu
Dodatkowo:
- tłuszcz (najlepiej olej rzepakowy) do smażenia taco
przygotowanie
Przygotowanie przepisu przedstawiłam w filmiku powyżej 🙂
Bądź na bieżąco – odwiedź profil na Instagramie (klik) i Facebooku (klik).
Sprawdź najnowsze przepisy
- Czekoladowe CIASTO NESQUIK – ciasto z kremem i czekoladowymi kulkami
- Ile wynosi podatek od garażu?
- Przepisy na Tłusty Czwartek
- Jakie są najważniejsze kwestie dotyczące serwisowania i konserwacji pralki do zabudowy?
- Jak obliczyć BMI i kalorie – sprawdź z BeDiet Catering
- Wegański SERNIK Z OWOCAMI I KRUSZONKĄ – ciasto z tofu