Korzenne ciasteczka z cytrusową nutą. Rozpływają się w ustach!
Przepis na szybkie korzenne ciasteczka

składniki
- 100 g mąki kukurydzianej lub ryżowej
- 100 g mąki pszennej
- 100 g margaryny lub oleju kokosowego
- 40 g cukru
- 50 ml soku z pomarańczy
- starta skórka z 1 cytryny
- ½ łyżeczki proszku do pieczenia
- ½ łyżeczki sody oczyszczonej
- 2 łyżeczki przyprawy do piernika
przygotowanie
- Wszystkie składniki wymieszaj i wyrób zwarte ciasto. Z ciasta uformuj kulki, a następnie lekko je spłaszcz i ułóż na blaszce do pieczenia (w odstępach, ponieważ ciasteczka urosną). Możesz też wykroić inne dowolne kształty.
- Nastaw piekarnik na 190 stopni Celsjusza i w trakcie nagrzewania ciasteczka włóż do lodówki. Następnie piecz około 20-25 minut, zależnie od wielkości.
Sprawdź inne przepisy na ciasteczka – klik.
Bądź na bieżąco – odwiedź social media bloga:
Sprawdź najnowsze przepisy
- Jesienne przepisy na obiady – 20 PRZEPISÓW
- Ciasto Oreo bez pieczenia – prosty przepis
- Smak i temperatura kawy – to nie bez znaczenia, jakie filiżanki wybierzesz
- Ciasto Raffaello – szybkie ciasto z mlekiem w proszku
- Dzień Chłopaka, czyli świetna okazja do poznania marketingu afiliacyjnego
- Pomysły na ciasta bez jajek – AŻ 20 PRZEPISÓW



