Korzenne ciasteczka z cytrusową nutą. Rozpływają się w ustach!

składniki
- 100 g mąki kukurydzianej lub ryżowej
- 100 g mąki pszennej
- 100 g margaryny lub oleju kokosowego
- 40 g cukru
- 50 ml soku z pomarańczy
- starta skórka z 1 cytryny
- ½ łyżeczki proszku do pieczenia
- ½ łyżeczki sody oczyszczonej
- 2 łyżeczki przyprawy do piernika
przygotowanie
- Wszystkie składniki wymieszaj i wyrób zwarte ciasto. Z ciasta uformuj kulki, a następnie lekko je spłaszcz i ułóż na blaszce do pieczenia (w odstępach, ponieważ ciasteczka urosną). Możesz też wykroić inne dowolne kształty.
- Nastaw piekarnik na 190 stopni Celsjusza i w trakcie nagrzewania ciasteczka włóż do lodówki. Następnie piecz około 20-25 minut, zależnie od wielkości.



