Strona główna PrzepisyRodzaj daniaDeserySzybki deser Bounty w pucharku

Szybki deser Bounty w pucharku

podpis: Monika Jerzak
1 min (czas czytania)
Szybki deser Bounty w pucharku

Przepis na prosty i szybki deser Bounty w pucharku, To kokosowy deserek z czekoladą, który przypomina smak popularnego batona Bounty.

W czym zrobić deserki Bounty?

Do przygotowania deserów Bounty użyj małych pucharków, szklanek, kubeczków, pojemniczków lub słoiczków. Ja użyłam plastikowych pojemniczków o pojemności 120 ml i otrzymałam 6 deserków.

Jakie inne desery można przygotować z kokosem?

Kokos, oprócz czekolady, doskonale komponuje się także z ananasem, migdałami, cytryną oraz wanilią. Wiórki kokosowe możesz wykorzystać do stworzenia kremów, a także uprażyć je na suchej patelni – zyskują wtedy jeszcze więcej smaku. Dzięki temu z kokosem możesz przygotować mnóstwo deserków. Tutaj znajdziesz przepisy na kokosowe desery – https://viagusto.pl/tag/deser-kokosowy/



Przepis na deser Bounty w pucharku

Szybki deser Bounty w pucharku

Deserki Bounty w pucharkach

Drukuj
Proporcje na: 6 sztuk Czas przygotowania:
Wartości odżywcze: 200 kalorie: 20 grams tłuszcz:
Ocena: 4.8/5
( 39 głos/y )

składniki

  • 50 g kakaowych herbatników
Składniki na warstwę kokosową:
  • 100 g wiórków kokosowych
  • 80 g niesłodzonego mleka skondensowanego
  • 50 g cukru pudru
Składniki na warstwę czekoladową:
  • 100 g gorzkiej czekolady
  • 50 g niesłodzonego mleka skondensowanego
  • 15 g cukru pudru

przygotowanie

  1. Przygotuj 6 kubeczków do deserków lub małych szklanek – ja użyłam kubeczków o pojemności 120 ml.
  2. Herbatniki pokrusz i podziel na spód każdego z kubeczków.
  3. Przygotuj warstwę kokosową. Wiórki kokosowe wymieszaj z mlekiem skondensowanym i cukrem pudrem, po czym rozłóż jako druga warstwa deserków i wyrównaj.
  4. Przygotuj warstwę czekoladową. W miseczce umieść kostki gorzkiej czekolady. Dodaj mleko skonsdensowane i cukier puder. Całość rozpuść w kąpieli wodnej lub w mikrofalówce. Odstaw na kilka minut do przestudzenia, po czym wylej na wierzch deserków.
  5. Deserki odstaw do zastygnięcia polewy czekoladowej.
Wypróbowałeś ten przepis?
Podziel się efektem i oznacz mnie na Instagramie @viagustopl

Zobacz również inne przepisy na desery z kokosem


Bądź na bieżąco – odwiedź social media bloga:


Te artykuły również mogą Ci się spodobać:

Co o tym sądzisz?

Korzystając z tego formularza, wyrażasz zgodę na przechowywanie i przetwarzanie Twoich danych przez tę witrynę zgodnie z Polityką Prywatności.