Przepis na prosty i szybki deser Bounty w pucharku, To kokosowy deserek z czekoladą, który przypomina smak popularnego batona Bounty.
Spis treści:
W czym zrobić deserki Bounty?
Do przygotowania deserów Bounty użyj małych pucharków, szklanek, kubeczków, pojemniczków lub słoiczków. Ja użyłam plastikowych pojemniczków o pojemności 120 ml i otrzymałam 6 deserków.
Jakie inne desery można przygotować z kokosem?
Kokos, oprócz czekolady, doskonale komponuje się także z ananasem, migdałami, cytryną oraz wanilią. Wiórki kokosowe możesz wykorzystać do stworzenia kremów, a także uprażyć je na suchej patelni – zyskują wtedy jeszcze więcej smaku. Dzięki temu z kokosem możesz przygotować mnóstwo deserków. Tutaj znajdziesz przepisy na kokosowe desery – https://viagusto.pl/tag/deser-kokosowy/


Przepis na deser Bounty w pucharku
składniki
- 50 g kakaowych herbatników
Składniki na warstwę kokosową:
- 100 g wiórków kokosowych
- 80 g niesłodzonego mleka skondensowanego
- 50 g cukru pudru
Składniki na warstwę czekoladową:
- 100 g gorzkiej czekolady
- 50 g niesłodzonego mleka skondensowanego
- 15 g cukru pudru
przygotowanie
- Przygotuj 6 kubeczków do deserków lub małych szklanek – ja użyłam kubeczków o pojemności 120 ml.
- Herbatniki pokrusz i podziel na spód każdego z kubeczków.
- Przygotuj warstwę kokosową. Wiórki kokosowe wymieszaj z mlekiem skondensowanym i cukrem pudrem, po czym rozłóż jako druga warstwa deserków i wyrównaj.
- Przygotuj warstwę czekoladową. W miseczce umieść kostki gorzkiej czekolady. Dodaj mleko skonsdensowane i cukier puder. Całość rozpuść w kąpieli wodnej lub w mikrofalówce. Odstaw na kilka minut do przestudzenia, po czym wylej na wierzch deserków.
- Deserki odstaw do zastygnięcia polewy czekoladowej.
Zobacz również inne przepisy na desery z kokosem
- deser Cappuccino z kokosem
- kruche ciastka z mleczkiem kokosowym
- kokosowy deser Princessa
- fit deser Raffaello
- domowa czekolada z nadzieniem Bounty
Bądź na bieżąco – odwiedź social media bloga:


