Prosta, świeża, kolorowa i idealna na każdą okazję – taka właśnie jest ta sałatka z papryką konserwową! Będzie odpowiednim wyborem jako sałatka na imprezę, święta, na grilla, czy jako drugie śniadanie.
Spis treści:
Jak wykorzystać paprykę konserwową?
Papryka konserwowa do pyszny dodatek do zup, sosów, czy gulaszów. Można ją również wykorzystać do przygotowania past i dipów. Świetnie sprawdzi się jako dodatek do surówek, sałatek, a także na kanapkę. Przepis na pyszną sałatkę z papryką konserwową znajdziesz poniżej.
Jakiej musztardy użyć do sałatki warzywnej?
Do sałatki warzywnej można dodać zarówno delikatniejszą musztardę (jak sarepska), a także ostrzejszą – na przykład rosyjską, czy dijon. Użyj takiej musztardy, jaką lubisz.


Przepis – sałatka z papryką konserwową
Ile kalorii ma porcja sałatki z papryką konserwową?
Z podanych proporcji otrzymasz 5 porcji sałatki. Jedna porcja ma:
- kalorie – 292 kcal
- węglowodany – 15,9 g
- białko – 3,3 g
- tłuszcze – 24,3 g
Zobacz również inne przepisy na szybkie sałatki
- sałatka z tortellini bez szynki
- sałatka z grillowanym halloumi
- sałatka z selerem naciowym i jajkiem
- sałatka z pieczarkami i ananasem
- szybka sałatka warstwowa z jajkami
Bądź na bieżąco – odwiedź social media bloga:
