Uniwersalna polewa do ciast, ciasteczek i deserów. Przygotujesz ją jedynie w 5 minut. Jako bazę możesz użyć oleju kokosowego, masła lub margaryny. Polewę możesz zrobić w wersji bez cukru – wystarczy, że zamiast cukru pudru użyjesz np. ksylitolu.

składniki
- 80 g oleju kokosowego / margaryny / masła – użyj tego tłuszczu, którego chcesz – każdy sprawdzi się tak samo dobrze
- 20 g (2-3 łyżki) kakao
- 40 g (3 łyżki) cukru pudru lub słodzika (np. ksylitolu)
- 15 ml (1 łyżka) ciepłej wody
przygotowanie
- Tłuszcz rozpuść w rondelku. Zdejmij z ognia i dodaj kakao, słodzik oraz ciepłą wodą. Całość wymieszaj do uzyskania jednolitej konsystencji.
- Polewę odstaw do uzyskania pożądanej konsystencji. Jeśli stwardnieje za bardzo, zawsze możesz ją podgrzać.


