Przepis na kremówkę w formie deseru w pucharku! Ta szybka kremówka jest propozycją bez pieczenia. Zrobisz ją bardzo szybko, a mały i elegancki deserek sprawdzi się dosłownie na każdą okazję.
Jak zrobić kremówkę w pucharku?
Przepis na kremówkę w pucharku jest niezwykle prosty. Wystarczy, że przygotujesz budyniowy krem do kremówki, a następnie letni krem ułożysz w pucharkach lub kubeczkach, przekładając go pokrojonymi paluszkami ptysiowymi. Dokładne proporcje składników oraz przepis na kremówkę bez pieczenia w pucharku znajdziesz poniżej.
Zobacz inne przepisy na desery w pucharkach.
Szybka kremówka w pucharku – PRZEPIS
Tutaj znajdziesz przepis na tradycyjną kremówkę.
Zobacz również inne przepisy na desery w pucharkach:
Jak zrobić dobry krem do kremówki?
Dobry krem do tradycyjnej kremówki składa się z mleka, jajek, cukru, mąki pszennej i masła. Można również dodać cukier waniliowy lub ekstrakt waniliowy. Jajka mieszamy z mąką i cukrem. Mleko zagotowujemy z masłem, po czym dodajemy pozostałe składniki i dokładnie mieszamy, podgrzewając. Od momentu zagotowania gotujemy jeszcze przez minutę. Krem gotowy!
Czym zastąpić ciasto francuskie w kremówce?
Zamiast ciasta francuskiego do kremówki możesz użyć paluszków ptysiowych lub groszku ptysiowego. Możesz również zrobić kremówkę na kruchym cieście, a także na biszkopcie.