Grill bez mięsa nie jest wyzwaniem! Jedną z propozycji są szaszłyki z marynowanym tofu. Szaszłyki możesz też upiec w piekarniku 🙂
Polecam Wam również przepis na ziemniaki grillowane w musztardzie z kotletami z soczewicy – https://viagusto.pl/ziemniaki-grillowane-w-musztardzie-z-kotletami-z-czerwonej-soczewicy-weganski-grill/

składniki
- 200 g tofu
- 5 łyżek oleju
- 2 łyżki przyprawy do grilla lub do mięs (np. mieszanka przyprawy do karkówki i do kurczaka)
- 200 g pieczarek
- 1 cukinia
- 2 cebule
- 1 papryka
przygotowanie
- Tofu pokrój w dużą kostkę i wymieszaj z olejem i przyprawą. Całość włóż na noc do lodówki.
- Pieczarki, cukinię, cebulę i paprykę również pokrój w dużą kostkę.
- Wszystkie składniki nadziej na patyczki do szaszłyków. Na koniec szaszłyki polej pozostałą marynatą z tofu.
- Szaszłyki grilluj przez ok. 25 minut, co jakiś czas je obracając. Możesz je również upiec w piekarniku.
Sprawdź inne przepisy na wegańskie dania – klik.
Bądź na bieżąco – odwiedź social media bloga:
Sprawdź najnowsze przepisy
- Jajka wielkanocne – 8 przepisów na jajka faszerowane i inne przepisy z jajkami!
- Tort szpinakowy z jajkami – pomysł na śniadanie wielkanocne!
- Sałatki na Wielkanoc – 12 PRZEPISÓW
- Czekoladowe ciasto bez pieczenia – orzechowy łom!
- Przepisy na szybkie ciasta bez pieczenia! 15 pysznych przepisów
- Jajka w panierce – panierowane jajka faszerowane