Grill bez mięsa nie jest wyzwaniem! Jedną z propozycji są szaszłyki z marynowanym tofu. Szaszłyki możesz też upiec w piekarniku 🙂
Polecam Wam również przepis na ziemniaki grillowane w musztardzie z kotletami z soczewicy – https://viagusto.pl/ziemniaki-grillowane-w-musztardzie-z-kotletami-z-czerwonej-soczewicy-weganski-grill/

składniki
- 200 g tofu
- 5 łyżek oleju
- 2 łyżki przyprawy do grilla lub do mięs (np. mieszanka przyprawy do karkówki i do kurczaka)
- 200 g pieczarek
- 1 cukinia
- 2 cebule
- 1 papryka
przygotowanie
- Tofu pokrój w dużą kostkę i wymieszaj z olejem i przyprawą. Całość włóż na noc do lodówki.
- Pieczarki, cukinię, cebulę i paprykę również pokrój w dużą kostkę.
- Wszystkie składniki nadziej na patyczki do szaszłyków. Na koniec szaszłyki polej pozostałą marynatą z tofu.
- Szaszłyki grilluj przez ok. 25 minut, co jakiś czas je obracając. Możesz je również upiec w piekarniku.
Sprawdź inne przepisy na wegańskie dania – klik.
Bądź na bieżąco – odwiedź social media bloga:
Sprawdź najnowsze przepisy
- Pomysły na ciasta bez jajek – AŻ 20 PRZEPISÓW
- Sałatka jarzynowa warstwowa
- Surówka do obiadu z cukinii, papryki, marchewki i ogórka
- Szybka kolacja na ciepło – 20 przepisów
- Co zrobić z pieczarek? Ponad 20 przepisów z pieczarkami!
- CIASTO GIOTTO – ciasto z orzechami laskowymi