Przepis na szarlotkę bez pieczenia, czyli szarlotka na krakersach z galaretką i budyniem. To łatwe i szybkie ciasto, które warto przygotować na każdą okazję!
Spis treści:
Jakich jabłek użyć do szarlotki z galaretką?
Do warstwy jabłek z galaretką w szarlotce najlepiej pasują kwaśne odmiany jabłek, jak antonówki, szare renety, a także odmiana ligol.
Jakiej galaretki użyć do szarlotki?
Do szarlotki najbardziej polecam użyć galaretki brzoskwiniowej. Jednak zamiast brzoskwiniowej, świetnie sprawdzi się też galaretka cytrynowa lub pomarańczowa.
Jak długo można przechowywać szarlotkę na krakersach?
Szarlotkę na krakersach z budyniem polecam przechowywać do 3 dni w lodówce. Szarlotka najlepiej smakuje schłodzona.


Przepis – szarlotka na krakersach
Zobacz również inne przepisy na ciasta z jabłkami
- sernik z jabłkami i kruszonką
- szarlotka na kruchym cieście z bezą
- kruche ciasto z jabłkami i dżemem
- szarlotka ze śliwkami z pianką
- szarlotka na spodzie z płatków owsianych
Bądź na bieżąco – odwiedź social media bloga:



