Szarlotka bez pieczenia z budyniem na spodzie z płatków owsianych! To przepis na zdrowe ciasto z jabłkami w wersji wegańskiej – czyli bez jajek, bez mleka i innych produktów odzwierzęcych. Szarlotkę możesz przygotować w wersji niskokalorycznej – wystarczy, że jako słodzika użyjesz erytrytolu.
Jak zrobić zdrową wegańską szarlotkę?
Przygotowanie fit szarlotki to bardzo prosta sprawa! Spód ciasta zrobisz z płatków owsianych zalanych gorącą wodą i wymieszanych z olejem kokosowym oraz słodzikiem.
Najważniejszą częścią przepisu oczywiście są jabłka. Talarki jabłek prażymy na tłuszczu, a na koniec mieszamy je z budyniem. To wszystko!

Szarlotka bez pieczenia – prosty przepis
Sprawdź inne przepisy na ciasta – klik.
Bądź na bieżąco – odwiedź social media bloga:
Sprawdź najnowsze przepisy
- Deser Krówka z popcornem!
- Rolada bezowa z borówkami
- Mini deserki jak gorąca czekolada z piankami
- Owocowe deserki na każdą okazję! Aż 23 proste przepisy
- Zupa krem z pomidorów z puszki
- Placek na waflu z kremem orzechowym




2 komentarze
Ile kalorii ma całość ciasta w wersji bez cukru?
Całe ciasto bez cukru ma około 1150 kalorii 😊