Przepis na ciasto z kakaowym biszkoptem i wkładką orzechową, przekładane kremem orzechowym i dżemem. To pyszne ciasto nazwałam „Specjał” – ma specjalny smak, który sprawia, że ciężko mu oprzeć się…
Ciasto możesz przygotować na święta, a także jako deser na imprezę lub do niedzielnej kawy. Sprawdzi się również w formie tortu urodzinowego, czy też na inne uroczystości.
Jak zrobić to najsmaczniejsze ciasto orzechowe?
Ciasto Specjał jest przekładanym ciastem, które składa się z następujących warstw:
- biszkopt kakaowy
- dżem lub powidło
- krem orzechowy
- wkładka orzechowa
- dżem lub powidło
- krem orzechowy
- biszkopt kakaowy
- polewa czekoladowa
- posiekane orzechy
Dokładny przepis na ciasto znajdziesz poniżej.
Sprawdź również inne przepisy na ciasta z orzechami:

PRZEPIS – CIASTO ORZECHOWE Z KREMEM
Sprawdź przepisy na inne ciasta – https://viagusto.pl/category/przepisy/rodzaj-dania/ciasta/
Bądź na bieżąco – odwiedź social media bloga:

Sprawdź najnowsze przepisy
- Polewa z białej czekolady – prosty przepis
- Chleb żytni na miodzie
- Sałatka z pietruszką i selerem korzeniowym
- Kruche z kokosową pianką
- Tradycyjne przepisy na Wielkanoc 2025
- Najlepsza sałatka porowa




1 komentarzy
[…] […]