Sos do spaghetti nie musi zawierać w sobie mięsa – bardzo ciekawą alternatywą będzie sos warzywny. Przyrządziłam go z batatów, marchewki oraz cukinii – a więc bardzo zdrowych warzyw. Odpowiednie doprawienie ziołami sprawi, że sos stanie się aromatyczny i będzie smakował równie dobrze, jak ten z mięsem! Przepis nie jest skomplikowany, jego cena również jest bardzo niska 🙂
Zapraszam do obejrzenia krótkiego video przepisu, który wraz ze składnikami znajdziesz poniżej 🙂
składniki
- 200 g batata
- 300 g cukinii
- 1 mała marchewka
- 1 cebula
- 4 łyżki zmielonych płatków owsianych lub jaglanych
- woda – około 600 ml
- sezam – kilka łyżek
- przyprawy i zioła
- spaghetti lub inny makaron
Sposób przygotowania pokazuję w filmiku powyżej 🙂
Bądź na bieżąco – odwiedź profil na Instagramie (klik) i Facebooku (klik).