Przepis na sernik na zimno z mango i mascarpone! Serniczek jest kremowy, delikatny, a mango z pomarańczową galaretką dodaje świeżości i sprawia, że smak sernika pamięta się na długo.
Czy ten sernik można zrobić z innymi owocami?
Tak, zamiast mango możesz użyć innych owoców. Dopasuj również smak galaretki do wybranych owoców. Świetnie sprawdzą się truskawki, borówki, morele, czy brzoskwinie. Na blogu znajdziesz też przepis na ten sernik z malinami – przepis na kremowy sernik z malinami.
Jaki spód zrobić do sernika na zimno?
W przepisie na ten sernik na zimno jako spód wykorzystałam okrągłe biszkopty. Jednak zamiast biszkoptów możesz użyć herbatników, kruchego ciasta, ciasteczek z roztopionym masłem, a także innego wybranego spodu. Każdy będzie komponował się z sernikiem i owocami.
Jak długo sernik powinien chłodzić się w lodówce przed podaniem?
Sernik po przygotowaniu najlepiej pozostawić w lodówce na co najmniej 3-4 godziny, a najlepiej na całą noc. Dzięki temu sernik odpowiednio stężeje.
Przepis na sernik na zimno z mango i mascarpone
Zobacz również inne przepisy na serniki na zimno:
- kolorowy sernik na zimno z galaretkami
- malinowy sernik z Ptasim Mleczkiem
- sernik Białe Michałki
- sernik z jogurtu greckiego z białą czekoladą
- kremowy sernik z malinami