Sernik gotowany przekładany ciastem ze szpinakiem to przepis, który głównie kojarzy mi się z Wielkanocą i wiosną! Przyciąga swoimi kolorami, jest lekki i delikatny. Sernik gotowany to proste w przygotowaniu ciasto – o wiele łatwiej jest przygotować gotowaną masę serową, niż upiec sernik.
Sernik gotowany z wiaderka – jak zrobić?
Aby przygotować sernik gotowany z budyniem, należy wymieszać ser z wiaderka z jajkami, masłem oraz cukrem. Następnie do gotującej sią masy serowej dodajemy budyń wymieszany z mlekiem i całość mieszamy do ponownego zagotowania.
Przepis, który znajdziecie poniżej stworzyłam na bazie ciasta znanego jako leśny mech – czyli ciasta ze szpinakiem. Jest to przepis podobny w wykonaniu jak sernik gotowany na biszkopcie, jednak za sprawą szpinaku ciasto wygląda przepięknie!

Przepis na sernik gotowany z sera z wiaderka
Sprawdź inne przepisy na ciasta – link.
Bądź na bieżąco – odwiedź profil na Instagramie (klik) i Facebooku (klik).
Video przepis na sernik gotowany bez pieczenia
@viagusto_pl Sernik gotowany 😋 #przepis #sernik #recipe ♬ Baby Work It – Your Favourite Garçon
Sprawdź najnowsze przepisy
- Polewa z białej czekolady – prosty przepis
- Chleb żytni na miodzie
- Sałatka z pietruszką i selerem korzeniowym
- Kruche z kokosową pianką
- Tradycyjne przepisy na Wielkanoc 2025



2 komentarze
Zawsze robię zielony mech z bitą śmietaną i mascarpone, ale tym razem chce zrobić ciasto na kiermasz charytatywny i podoba mi się pomysł z sernikiem. Czy taki sernik, który stężeje w lodówce wytrzyma potem pół dnia na festynie, gdzie może być upalnie?
Tak, sernik jak najbardziej wytrzyma 🙂