
składniki
- 250 g rzodkiewki
- 25 g kaszy kuskus + 70 ml wody
- 1/2 łyżeczki soku z cytryny (ewentualnie octu jabłkowego)
- cebula i/lub szczypiorek
- sól, pieprz (polecam pieprz cytrynowy, możesz go kupić tutaj: https://ymt24.pl/pieprz-cytrynowy-50g)
przygotowanie
- Kaszę kuskus zalej 75 ml gorącej wody, przykryj i odstaw na 5 minut. Po tym czasie zblenduj, aby powstał gładki kleik.
- Rzodkiewkę zetrzyj na małych oczkach tarki i odciśnij z nadmiaru wody.
- Zblendowany kuskus wymieszaj z rzodkiewką, sokiem z cytryny, posiekaną drobno cebulą i/lub szczypiorkiem (dodaj tyle, ile lubisz 🙂 ). Całość dopraw solą i pieprzem.
Sprawdź inne przepisy na wegańskie dania – klik.
Bądź na bieżąco – odwiedź social media bloga:
Sprawdź najnowsze przepisy
- Jajka wielkanocne – 8 przepisów na jajka faszerowane i inne przepisy z jajkami!
- Tort szpinakowy z jajkami – pomysł na śniadanie wielkanocne!
- Sałatki na Wielkanoc – 12 PRZEPISÓW
- Czekoladowe ciasto bez pieczenia – orzechowy łom!
- Przepisy na szybkie ciasta bez pieczenia! 15 pysznych przepisów
- Jajka w panierce – panierowane jajka faszerowane