
składniki
- 250 g rzodkiewki
- 25 g kaszy kuskus + 70 ml wody
- 1/2 łyżeczki soku z cytryny (ewentualnie octu jabłkowego)
- cebula i/lub szczypiorek
- sól, pieprz (polecam pieprz cytrynowy, możesz go kupić tutaj: https://ymt24.pl/pieprz-cytrynowy-50g)
przygotowanie
- Kaszę kuskus zalej 75 ml gorącej wody, przykryj i odstaw na 5 minut. Po tym czasie zblenduj, aby powstał gładki kleik.
- Rzodkiewkę zetrzyj na małych oczkach tarki i odciśnij z nadmiaru wody.
- Zblendowany kuskus wymieszaj z rzodkiewką, sokiem z cytryny, posiekaną drobno cebulą i/lub szczypiorkiem (dodaj tyle, ile lubisz 🙂 ). Całość dopraw solą i pieprzem.
Sprawdź inne przepisy na wegańskie dania – klik.
Bądź na bieżąco – odwiedź social media bloga:
Sprawdź najnowsze przepisy
- Pomysły na ciasta bez jajek – AŻ 20 PRZEPISÓW
- Sałatka jarzynowa warstwowa
- Surówka do obiadu z cukinii, papryki, marchewki i ogórka
- Szybka kolacja na ciepło – 20 przepisów
- Co zrobić z pieczarek? Ponad 20 przepisów z pieczarkami!
- CIASTO GIOTTO – ciasto z orzechami laskowymi