2,4tys.
składniki
- 250 g rzodkiewki
- 25 g kaszy kuskus + 70 ml wody
- 1/2 łyżeczki soku z cytryny (ewentualnie octu jabłkowego)
- cebula i/lub szczypiorek
- sól, pieprz (polecam pieprz cytrynowy, możesz go kupić tutaj: https://ymt24.pl/pieprz-cytrynowy-50g)
przygotowanie
- Kaszę kuskus zalej 75 ml gorącej wody, przykryj i odstaw na 5 minut. Po tym czasie zblenduj, aby powstał gładki kleik.
- Rzodkiewkę zetrzyj na małych oczkach tarki i odciśnij z nadmiaru wody.
- Zblendowany kuskus wymieszaj z rzodkiewką, sokiem z cytryny, posiekaną drobno cebulą i/lub szczypiorkiem (dodaj tyle, ile lubisz 🙂 ). Całość dopraw solą i pieprzem.
Wypróbowałeś ten przepis?
Podziel się efektem i oznacz mnie na Instagramie @viagustopl

Sprawdź inne przepisy na wegańskie dania – klik.
Bądź na bieżąco – odwiedź social media bloga:
Sprawdź najnowsze przepisy
- Koktajl warzywny z blendera

- Lekkie sałatki na imprezy (10 przepisów)

- Mój sprawdzony przepis na kluski śląskie

- Sałatka z czerwoną fasolą z orzechami

- 5 przepisów na najlepsze zupy na zimę

- Cudowny sernik Kinder Country
