Strona główna PrzepisyDietaWegańskaSerek z rzodkiewki i kaszy kuskus

Serek z rzodkiewki i kaszy kuskus

podpis: Monika Jerzak
0 min (czas czytania)

Serek z rzodkiewki i kaszy kuskus

Drukuj
Czas przygotowania:
Wartości odżywcze: 200 kalorie: 20 grams tłuszcz:
Ocena: 5.0/5
( 5 głos/y )

składniki

  • 250 g rzodkiewki
  • 25 g kaszy kuskus + 70 ml wody
  • 1/2 łyżeczki soku z cytryny (ewentualnie octu jabłkowego)
  • cebula i/lub szczypiorek
  • sól, pieprz (polecam pieprz cytrynowy, możesz go kupić tutaj: https://ymt24.pl/pieprz-cytrynowy-50g)

przygotowanie

  1. Kaszę kuskus zalej 75 ml gorącej wody, przykryj i odstaw na 5 minut. Po tym czasie zblenduj, aby powstał gładki kleik.
  2. Rzodkiewkę zetrzyj na małych oczkach tarki i odciśnij z nadmiaru wody.
  3. Zblendowany kuskus wymieszaj z rzodkiewką, sokiem z cytryny, posiekaną drobno cebulą i/lub szczypiorkiem (dodaj tyle, ile lubisz 🙂 ). Całość dopraw solą i pieprzem.
Wypróbowałeś ten przepis?
Podziel się efektem i oznacz mnie na Instagramie @viagustopl

Sprawdź inne przepisy na wegańskie dania – klik.

Bądź na bieżąco – odwiedź social media bloga:


Sprawdź najnowsze przepisy

Te artykuły również mogą Ci się spodobać:

Co o tym sądzisz?

Korzystając z tego formularza, wyrażasz zgodę na przechowywanie i przetwarzanie Twoich danych przez tę witrynę zgodnie z Polityką Prywatności.