Świeża i lekka sałatka z rukolą, podana w zjawiskowej misce Blossom, polecanej w rankingu naczyń marki La Rochere!
Sałatka zachęca swoimi kolorami, a dodatkowo jest prosta i szybka w przygotowaniu. Odbijająca światło miska La Rochere ze sklepu e-kuchcikowo.pl sprawia, że sałatka jeszcze bardziej przyciąga wzrok i wyróżnia się na stole!
Z czego składa się ta sałatka?
- jajka
- kukurydza konserwowa
- pomidory suszone z oleju
- rukola
- camembert
Całość podana jest z pysznym sosem, który ma w sobie wiele smaków! Miód, musztarda, ocet z białego wina, a do tego jogurt grecki i natka pietruszki.
Dokładny przepis znajdziesz poniżej.
Sprawdź również inne przepisy na sałatki ze świeżymi warzywami.
PRZEPIS – sałatka z rukolą
składniki
Składniki na sałatkę z rukolą:
- 3 jajka
- 150 g kukurydzy konserwowej
- 7-8 pomidorów suszonych z oleju (około 150 g odsączonych z oleju pomidorów)
- 60 g rukoli
- 120 g sera camembert
Składniki na sos do sałatki z octem:
- 1 łyżeczka miodu
- 1 łyżeczka musztardy
- 1 łyżeczka posiekanej natki pietruszki
- 2 łyżki jogurtu greckiego
- 2 łyżeczki octu z białego wina
- sól, pieprz
przygotowanie
Jajka ugotuj na twardo. Po wystudzeniu obierz i pokrój w ćwiartki. Do jajek dodaj kukurydzę konserwową, pokrojone w kostkę suszone pomidory, rukolę i pokrojony w plasterki ser camembert.
Całość wymieszaj i polej sosem – czyli miodem wymieszanym z musztardą, natką pietruszki, jogurtem greckim, octem z białego wina i doprawionym solą i pieprzem do smaku.
Sałatkę podałam w misce La Rochere z kolekcji Blossom, którą znajdziesz w sklepie e-kuchcikowo.pl.
Bądź na bieżąco – odwiedź social media bloga:
Sprawdź najnowsze przepisy
- Jak dbać o kwiaty cięte – 5 praktycznych porad
- Pomidorowy chleb do grilla z cheddarem
- Proste ciasto z aronią – aroniowy sernik bez pieczenia
- Jak otworzyć kawiarnię w 7 krokach?
- Warstwowa sałatka z fasolki szparagowej i pomidora
- Zaproś do swojego ogrodu letnie odmiany jabłoni
Artykuł powstał przy współpracy ze sklepem e-kuchcikowo.pl.
3 komentarze
[…] […]
[…] […]
[…] […]