
składniki
- 200 g kapusty pekińskiej
- 400 g pieczarek marynowanych (1 duży słoik)
- 150 g rzodkiewki
- 200 g szynki
- 200 g kukurydzy konserwowej (1 puszka)
- 150 g selera konserwowego (1 mały słoik)
- 150 g majonezu
- 50 g śmietany
- 50 g jogurtu grackiego
- 1 łyżeczka musztardy
- sól i pieprz
przygotowanie
- Kapustę pekińską pokrój w paski.
- Pieczarki marynowane odsącz z zalewy i pokrój na ćwiartki.
- Rzodkiewkę zetrzyj na dużych oczkach tarki i odciśnij z nadmiaru wody.
- Szynkę pokrój w kostkę.
- Kukurydzę i selera odsącz z zalewy.
- Wszystkie składniki wymieszaj z majonezem, śmietaną, jogurtem i musztardą. Całość dopraw solą i pieprzem.
Sprawdź inne przepisy na sałatki – klik.
Bądź na bieżąco – odwiedź social media bloga:
Sprawdź najnowsze przepisy
- Przepisy na zdrowe przekąski dla dzieci do szkoły
- Jednogarnkowa potrawka z soczewicą i ziemniakami
- Taborety gazowe – 4 wyjątkowe korzyści, które zapewniają. Sprawdź!
- Sałatki i dania z makaronem – zobacz 10 przepisów
- Figowa owsianka na mleku owsianym
- Jesienne przepisy na obiady – 20 PRZEPISÓW