Strona główna PrzepisyDietaWegańskaSałatka z makaronem, kiszonymi szparagami, rzodkiewką, cukinią i dressingiem

Sałatka z makaronem, kiszonymi szparagami, rzodkiewką, cukinią i dressingiem

podpis: Monika Jerzak
0 min (czas czytania)

Świeża i lekka sałatka. Źródłem smaku w sałatce są kiszone szparagi (tutaj przepis – https://viagusto.pl/kiszone-szparagi-w-slodkiej-zalewie/ ), a także aromatyczny, słodko – kwaśny dressing.

Sałatka z makaronem – przepis

Sałatka z makaronem, kiszonymi szparagami, rzodkiewką, cukinią i dressingiem

Drukuj
Proporcje na: 2 -3 porcje Czas przygotowania:
Wartości odżywcze: 200 kalorie: 20 grams tłuszcz:
Ocena: 5.0/5
( 5 głos/y )

składniki

Dressing:

  • 2 łyżki soku z pomarańczy
  • 1 łyżeczka masła orzechowego
  • ½ łyżeczki sosu sojowego
  • 1 łyżka słodkiego syropu (użyłam syropu klonowego)
  • 1 łyżka soku z limonki
  • 2 łyżki oliwy
  • ¼ łyżeczki soli

przygotowanie

  1. Szparagi pokrój na mniejsze części.
  2. Cukinię zetrzyj na tarce na talarki. Lekko zeszklij ją na suchej patelni (tak, aby zmiękła, ale nie rozpadała się), a następnie odciśnij z nadmiaru wody.
  3. Rzodkiewki zetrzyj na tarce na talarki.
  4. Wszystkie składniki na dressing wymieszaj, najlepiej za pomocą trzepaczki.
  5. Wystygnięty makaron wymieszaj ze szparagami, cukinią, rzodkiewką oraz dressingiem.
Wypróbowałeś ten przepis?
Podziel się efektem i oznacz mnie na Instagramie @viagustopl

Sprawdź inne przepisy na sałatki – klik.

Bądź na bieżąco – odwiedź social media bloga:

Sprawdź najnowsze przepisy

Te artykuły również mogą Ci się spodobać:

Co o tym sądzisz?

Korzystając z tego formularza, wyrażasz zgodę na przechowywanie i przetwarzanie Twoich danych przez tę witrynę zgodnie z Polityką Prywatności.