Wyjątkowy przepis na sałatkę, czyli sałatka z camembertem i żurawiną, z dodatkiem orzechów włoskich, rukoli i pysznego dressingu. To połączenie wielu smaków i tekstur, które uzupełniają i dopełniają się, tworząc niepowtarzalny smak.
Spis treści:
Jak przygotować suszoną żurawinę do sałatki?
Jeśli przygotowujesz sałatkę z suszoną żurawiną, najpierw zalej żurawinę gorącą wodą i odstaw na 10 minut. Po tym czasie odsącz z wody i odstaw do wystudzenia. Namoczenie sprawi, że żurawina będzie miękka i lepiej połączy się z pozostałymi składnikami sałatki.
Jak przechowywać sałatkę z serem camembert i żurawiną?
Sałatkę przechowuj w lodówce, szczelnie zamkniętą. Od przygotowania możesz przechowywać ją maksymalnie 2 dni, jednak sałatka najlepiej smakuje tuż po przygotowaniu.


Przepis – sałatka z camembertem i żurawiną
Zobacz również inne przepisy na proste sałatki
- sałatka z serem sałatkowym i warzywami
- sałatka z porem i selerem konserwowym
- sałatka z rukolą, camembertem i jajkiem
- sałatka z brukselki
- sałatka ze świeżych warzyw z Doritos
Bądź na bieżąco – odwiedź social media bloga:

2 komentarze
Super
Salatki pycha i no tak dalej