
składniki
- 150 g kapusty pekińskiej
- 200 g papryki konserwowej
- 8 jajek
- 400 g rzodkiewki
- 100 g sera żółtego
- 300 g majonezu
- 150 g śmietany lub jogurtu greckiego
- 2-3 ząbki czosnku (ew. 1-2 łyżeczki czosnku granulowanego)
- 1/2 łyżeczki soli
przygotowanie
- Kapustę pekińską pokrój w drobne paski.
- Paprykę odsącz z zalewy i pokrój w kostkę.
- Ugotowane na twardo jajka obierz i zetrzyj na dużych oczkach tarki.
- Rzodkiewkę zetrzyj na dużych oczkach tarki i odciśnij z nadmiaru wody.
- Ser żółty zetrzyj na małych oczkach tarki.
- Majonez i śmietanę (lub jogurt) wymieszaj z przeciśniętym przez praskę / posiekanym czosnkiem i solą.
- W salaterce ułóż kolejno: kapustę pekińską, paprykę, połowę sosu majonezowego, jajka, rzodkiewkę, połowę sosu majonezowego, ser żółty.
Sprawdź inne przepisy na sałatki – klik.
Bądź na bieżąco – odwiedź social media bloga:
Sprawdź najnowsze przepisy
- Cytrynowy sernik bez pieczenia z bitą śmietaną
- Szampan Krug — jak powstaje wyjątkowe wino musujące?
- Kremowy sernik pieczony w kąpieli wodnej na kruchym cieście
- Placuszki jogurtowe z borówkami – wegańskie | DIETA 1800 KCAL
- Sałatka z brukselki z pomidorkami i serem feta! Czyli co zrobić ze świeżej brukselki?
- Pasta warzywna z porem i gruszką – pasta do chleba