Sprawdź przepis na rurki z bitą śmietaną i galaretką! Ciasto na rurki przygotujesz z dodatkiem kwaśnej śmietany. To klasyczny przepis, który sprawdzi się na każdą okazję.
Czy można użyć innego smaku galaretki do kremu?
Tak, możesz użyć każdego smaku galaretki. Ja najbardziej lubię rurki z galaretką wiśniową, ale idealnie będzie pasować także galaretka truskawkowa, cytrynowa, malinowa, czy agrestowa.
Jak uniknąć rozwarstwienia się bitej śmietany z galaretką?
Ważne jest, aby galaretka była zimna i tężejąca. Nie dodawaj do bitej śmietany ciepłej, czy nawet letniej galaretki. Galaretkę dodawaj partiami i powoli, cały czas ubijając śmietanę.
Jak nadziać rurki kremem ze śmietany i galaretki?
Do nadziewania rurek kremem najlepiej użyć rękawa cukierniczego. Krem do nadziewania rurek powinien mieć odpowiednią konsystencję – powinien być gęsty, ale nie zbyt sztywny. Aby nadziać rurki kremem, przełóż krem do rękawa cukierniczego, a następnie wsuń końcówkę do wnętrza rurki i delikatnie wyciskaj krem, aż cała rurka wypełni się kremem.
Przepis na rurki z bitą śmietaną i galaretką
Zobacz również inne przepisy, które mogą Cię zainteresować:
- kruche ciasteczka z dżemem i migdałami
- kruche babeczki z kajmakiem
- jaglane kruche ciasteczka
- ciasteczka warszawskie (Słoneczka)
- truskawkowe kruche babeczki z kremem