Przepis na pyszne ciasto z kremem! Ta rolada Białe Kinder Bueno rozpływa się w ustach. To doskonały deser na każdą okazję. Sprawdzi się zarówno jako ciasto do kawy, jak i elegancki deser na uroczystości.
Spis treści:
Jak zrobić roladę biszkoptową?
Aby przygotować roladę biszkoptową, najpierw należy białka ubić na sztywną pianę. Następnie dodajemy partiami cukier, żółtka, odrobinę oleju i na koniec mieszamy z mąką. Na 5 jajek polecam użyć 60 g cukru, 60 g mąki i łyżkę oleju.
Tak przygotowaną masę jajeczną pieczemy, a po upieczeniu zwijamy (jeszcze ciepłą) i odstawiamy do wystygnięcia. Kiedy biszkopt wystygnie, należy go delikatnie rozwinąć, posmarować kremem i ponownie zawinąć w roladę. Dokładny przepis na roladę biszkoptową z kremem Kinder Bueno znajdziesz poniżej.
Ile czasu piec biszkopt na roladę?
Biszkopt na roladę należy piec przez 20 minut w 170 stopniach Celsjusza. Biszkopt nie może być suchy, aby nie popękał podczas zwijania rolady z kremem.
Jak zrobić krem Białe Kinder Bueno?
Krem Kinder Bueno White najlepiej przygotować ze śmietanki kremówki, mascarpone, białej czekolady i pasty z orzechów laskowych (czyli masła orzechowego o zawartości 100% orzechów laskowych).
Jak przechowywać roladę biszkoptową z kremem?
Gotową roladę biszkoptową z kremem należy przechowywać w lodówce. Ciasto najlepiej włożyć do zamykanego pojemnika, aby nie wysychało.


Przepis na roladę Białe Kinder Bueno
Ile kalorii ma kawałek rolady Kinder Bueno White?
Z podanych proporcji otrzymasz 12 porcji rolady Białe Kinder Bueno. Jedna porcja tej rolady ma:
- kalorie – 385 kcal
- węglowodany – 27 g
- białko – 7,7 g
- tłuszcze – 27,8 g
Zobacz również inne przepisy inspirowane słodyczami Kinder
- deser Kinder Bueno
- naleśniki Kinder Country
- ciasto Kinder Bueno na biszkopcie
- deser Kinder Country
- sernik Kinder Bueno
Bądź na bieżąco – odwiedź social media bloga:


