Potrzebujesz pomysłu na imprezową przekąskę? Mam dla Ciebie świetny przepis – rogaliki pizza z ciasta francuskiego z sosami Folwark. Jest to alternatywa dla pizzy, która na pewno sprawdzi się na każdej imprezie, również sylwestrowej. Rogaliki są podzielne, można je szybko zjeść i bawić się dalej 🙂 Smakują zarówno dobrze na ciepło, jak i na zimno.
Zapraszam 🙂

składniki
- ciasto francuskie
- sos Folwark kebab – gyros (ostry)
- szynka
- pomidor
- ser żółty
- ketchup Folwark
przygotowanie
- Ciasto francuskie pokrój na trójkąty, z których będziesz formować rogaliki.
- Każdy trójkąt posmaruj sosem kebab – gyros, następnie ułóż nadzienie – trochę pokrojonej w kostkę szynki, pomidora oraz ser żółty.
- Teraz uformuj rogaliki – ciasto zacznij zwijać od boku, kończąc na rogu trójkąta. Następnie zawiń rogi do środka, aby powstały rogaliki.
- Piecz około 20 – 25 minut w 180 stopniach Celsjusza (do zarumienienia ciasta).
- Podawaj z ketchupem.
Sprawdź inne przepisy na dania główne – klik.
Bądź na bieżąco – odwiedź social media bloga:
Sprawdź najnowsze przepisy
- Jajka wielkanocne – 8 przepisów na jajka faszerowane i inne przepisy z jajkami!
- Tort szpinakowy z jajkami – pomysł na śniadanie wielkanocne!
- Sałatki na Wielkanoc – 12 PRZEPISÓW
- Czekoladowe ciasto bez pieczenia – orzechowy łom!
- Przepisy na szybkie ciasta bez pieczenia! 15 pysznych przepisów
- Jajka w panierce – panierowane jajka faszerowane