Kokosowe ciasto bez pieczenia z Raffaello to przepis na szybkie ciasto z mlekiem w proszku. Ten deser ma niezapomniany smak!
Ciasto Raffaello polecam przygotować jako deser na imprezę, urodziny lub jako ciasto do niedzielnej kawy.
Jak zrobić kokosowe ciasto z Raffaello?
Przygotowanie ciasta nie jest skomplikowane. Wystarczy, że na spodzie ułożysz herbatniki przełożone Nutellą, a następnie należy przygotować mleczny krem z mlekiem w proszku.
Ciasto składa się z następujących warstw:
- herbatniki
- krem czekoladowy (Nutella)
- herbatniki
- krem z mlekiem w proszku
- Raffaello
- wiórki kokosowe
Po przygotowaniu ciasto należy odstawić do zastygnięcia. Polecam przechowywać je w temperaturze pokojowej, bo w lodówce może stać się zbyt twarde. Możesz również przechowywać ciasto w lodówce, jednak przed podaniem wyciągnij je godzinę wcześniej z lodówki.
Dokładny przepis na ciasto znajdziesz poniżej.
Sprawdź również inne przepisy na ciasta z kokosem:
PRZEPIS – SZYBKIE CIASTO Z MLEKIEM W PROSZKU
Sprawdź przepisy na inne ciasta – https://viagusto.pl/category/przepisy/rodzaj-dania/ciasta/
Bądź na bieżąco – odwiedź social media bloga:
Sprawdź najnowsze przepisy
- Przepis na ciasteczka maślane jak ze sklepu!
- Drożdżówki ze śliwkami i czekoladą
- Ciasto z kaszą manną i budyniem na herbatnikach (z galaretką i morelami)
- Najlepsze deserki z herbatnikami – 16 przepisów
- Szybkie mini deserki tiramisu bez jajek
- Meksykańska sałatka w tortilli