Kokosowe ciasto bez pieczenia z Raffaello to przepis na szybkie ciasto z mlekiem w proszku. Ten deser ma niezapomniany smak!
Ciasto Raffaello polecam przygotować jako deser na imprezę, urodziny lub jako ciasto do niedzielnej kawy.
Jak zrobić kokosowe ciasto z Raffaello?
Przygotowanie ciasta nie jest skomplikowane. Wystarczy, że na spodzie ułożysz herbatniki przełożone Nutellą, a następnie należy przygotować mleczny krem z mlekiem w proszku.
Ciasto składa się z następujących warstw:
- herbatniki
- krem czekoladowy (Nutella)
- herbatniki
- krem z mlekiem w proszku
- Raffaello
- wiórki kokosowe
Po przygotowaniu ciasto należy odstawić do zastygnięcia. Polecam przechowywać je w temperaturze pokojowej, bo w lodówce może stać się zbyt twarde. Możesz również przechowywać ciasto w lodówce, jednak przed podaniem wyciągnij je godzinę wcześniej z lodówki.
Dokładny przepis na ciasto znajdziesz poniżej.
Sprawdź również inne przepisy na ciasta z kokosem:
PRZEPIS – SZYBKIE CIASTO Z MLEKIEM W PROSZKU
Sprawdź przepisy na inne ciasta – https://viagusto.pl/category/przepisy/rodzaj-dania/ciasta/
Bądź na bieżąco – odwiedź social media bloga:
Sprawdź najnowsze przepisy
- Korzenne ciastka świąteczne choinki – PRZEPIS
- Kawa gotowana z cynamonem – przepis na aromatyczną kawę
- Idealne ciasto Salceson z jabłkami i cynamonem
- Dobry przepis na ciasto na rurki (z kwaśną śmietaną)
- Łatwy przepis na sernik z makiem z puszki (bez pieczenia)
- Sałatka z tortellini bez majonezu!