Przepis na ptysie z kremem nugatowym – czyli pyszne ptysie przełożone kremem na bazie bitej śmietany z miodem, migdałami i kakao. Ptysie są delikatne, a krem posiada wiele smaków. Deser ten świetnie sprawdzi się jako słodka przekąska na imprezę, a także jako dodatek do codziennej kawy!
Jak zrobić krem nugatowy?
Przygotowanie kremu nugatowego na bazie bitej śmietany jest bardzo proste! Wystarczy, że do ubitej na sztywno śmietany dodasz strużką miód, a następnie zmielone migdały i kakao. Dokładny przepis znajdziesz poniżej.
Przepis na ptysie z kremem
Sprawdź inne przepisy na desery – klik.
Bądź na bieżąco – odwiedź social media bloga:
Sprawdź najnowsze przepisy
- Deser Cini Minis (deser cynamonowy)
- Szybka sałatka z grillowanym serem halloumi
- Zupa krem z zielonego groszku z sokiem z cytryny
- Ciasto kokosowe bez cukru z mango
- Przepis na rurki z kremem budyniowym
- Deserki z mascarpone – 15 prostych przepisów