Prosta w przygotowaniu i przepyszna przystawka z pastą jajeczną, krakersami i warzywami to doskonały przepis na każdą okazję! Sprawdzi się na imprezę, na Sylwestra, a także na Wielkanoc.
Spis treści:
W czym zrobić przystawkę z pastą jajeczną?
Przystawki możesz podać w małych szklankach, słoiczkach lub pojemniczkach. Ja użyłam plastikowych pojemniczków na deserki o pojemności 160 ml. Takie kubeczki można znaleźć np. na Allegro lub Amazon.
Kiedy przygotować przystawkę?
Tę przystawkę z pastą jajeczną polecam przygotować tuż przed podaniem, aby krakersy pozostały chrupiące, a warzywa były świeże. Jednak samą pastę jajeczną możesz zrobić wcześniej i przechowywać ją w lodówce.


Przepis – przystawka z pastą jajeczną
Ile kalorii ma porcja przystawki z pastą jajeczną?
Z podanych proporcji otrzymasz 8 porcji przystawki z pastą jajeczną z warzywami. Jedna porcja ma:
- kalorie – 202 kcal
- węglowodany – 6 g
- białko – 6,5 g
- tłuszcze – 17 g
Zobacz również inne przepisy na przystawki na zimno
- wytrawne deserki z pesto
- babeczki z ciasta francuskiego z łososiem
- przystawka na krakersach
- sałatka z rukolą i camembertem
- paprykowe roladki z tortilli
Bądź na bieżąco – odwiedź social media bloga:

