Te kultowe zapiekanki jak dawniej przywołują wspomnienia z dawnych lat! Domowe chrupiące bagietki pszenne posmarowane ketchupem, a na wierzchu starte pieczarki wymieszane ze startym serem mozzarella i masłem – to prawdziwa klasyka.
Spis treści:
Czy zamiast mozzarelli można użyć innego sera?
Mozzarella, dzięki temu, że jest delikatna i dobrze się topi, jest najlepszym wyborem do zapiekanek z pieczarkami, jednak jeśli nie przepadasz za jej smakiem lub masz po ręką inny ser, możesz ją zamienić na cheddar lub goudę.
Czy zapiekanki można zrobić na gotowych bagietkach?
Tak, jeśli chcesz zaoszczędzić czas, to możesz użyć gotowych bagietek. Najpyszniejsze będą standardowe bagietki pszenne.
Czy gotowe zapiekanki z pieczarkami można zamrozić?
Tak, zapieczone zapiekanki z pieczarkami po wystygnięciu możesz zamrozić. Przechowuj je w zamrażarce do 3 miesięcy.


Przepis na zapiekanki jak dawniej
Zobacz również inne przepisy z pieczarkami:
- pieczarki pieczone w marynacie
- prosta sałatka z pieczarkami i jajkiem
- pieczarki w cieście
- pasta z pieczarek i słonecznika do chleba
- jajka faszerowane z pieczarkami
- przepis na sos pieczarkowy bez śmietany
Bądź na bieżąco – odwiedź social media bloga:



