Domowe suszone pomidory w oleju lub w oliwie! Zobacz, jak przygotować pyszne suszone pomidory.
Najważniejszym punktem przepisu jest wybór odpowiednich pomidorów – najbardziej polecam rzymskie lub lima. Ważne, aby pomidory były mięsiste i intensywne w smaku.
Pomidory możesz wysuszyć w piekarniku lub suszarce. Pomidory powinny być suche, ale nie spieczone, więc jeśli suszysz w piekarniku, to pamiętaj, aby nie ustawiać większej temperatury niż 80 stopni Celsjusza.
Pomidory możesz zalać samym olejem, samą oliwą lub połączyć oliwę i olej – każda wersja będzie pyszna, więc wybierz ten tłuszcz, który najbardziej lubisz lub który masz pod ręką.
Co dodać do suszonych pomidorów w oleju?
Do słoika z suszonymi pomidorami możesz dodać różne przyprawy i dodatki – oprócz soli i łyżki octu polecam dodać na przykład:
- bazylia
- czosnek
- oregano
- rozmaryn
- pieprz
- zioła prowansalskie
Dokładny przepis na suszone pomidory znajdziesz poniżej.

Sprawdź również inne przepisy na przetwory z warzyw:
PRZEPIS – suszone pomidory w oleju lub oliwie
Sprawdź inne przepisy na przetwory – https://viagusto.pl/category/przepisy/rodzaj-dania/salatki/

Bądź na bieżąco – odwiedź social media bloga:
Sprawdź najnowsze przepisy
- Mini deserki z czekoladą! 14 PRZEPISÓW
- Jajka z warzywami jak burgery!
- Deserki Dakłas w pojemniczkach
- Ciasto warszawskie – przepis
- Jednogarnkowy makaron z pieczarkami i parmezanem
- Muffiny Reeses z masłem orzechowym


